Αθλητισμός

Bundesliga κορωνοϊός: Επιστρέφει στις 9 Μαΐου το γερμανικό πρωτάθλημα

Bundesliga κορωνοϊός: Επιστρέφει στις 9 Μαΐου το γερμανικό πρωτάθλημα
Bundesliga κορωνοϊός: Στις 9 Μαϊού θα έχουμε όπως όλα δείχνουν σέντρα στην Bundesliga.

Bundesliga κορωνοϊός: Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο έχει θεσπιστεί πλάνο με το οποίο το πρωτάθλημα κάνει ξανά σέντρα στις 9 Μαΐου, εννοείται δίχως κόσμο στις εξέδρες για όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ήδη, οι ομάδες της Bundesliga εδώ και λίγες ημέρες έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις, τις οποίες πραγματοποιούν με αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας και φαίνεται ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου θα μπουν ξανά στο γήπεδο.

Η πλειοψηφία των μελών της Κυβέρνησης φαίνεται πως έχει δώσει το “ok”, ωστόσο, το πλάνο θα πρέπει να πάρει την έγκριση και του Υπουργείου Υγείας για να γίνει 100% σίγουρη η ημερομηνία επανέναρξης και ν’ ανακοινωθεί επίσημα.

Από την μεριά της UEFA, o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσεφερίν, μίλησε για τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό και το ποδόσφαιρο, υποστηρίζοντας ότι ακόμη είναι άγνωστο πότε θα υπάρξουν ξανά αγώνες. Ο ισχυρός άνδρας της UEFA τόνισε ότι ο στόχος παραμένει να ολοκληρωθεί κανονικά η σεζόν, αλλά επισήμανε ότι είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν την έγκριση των αρμοδίων, σε σχέση πάντα με τον ιό.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας:

«Προτεραιότητα αποτελεί η υγεία των φιλάθλων, των παικτών και των προπονητών. Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος, επομένως θεωρώ πως υπάρχουν επιλογές που μας επιτρέπουν να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα σε κάθε χώρα. Ίσως πρέπει να το κάνουμε χωρίς την παρουσία θεατών, αλλά το σημαντικότερο είναι να διεξαχθούν τα παιχνίδια.

Σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή, το ποδόσφαιρο θα φέρει χαρά στους ανθρώπους και μία αίσθηση επιστροφής στην ομαλότητα, έστω κι αν χρειαστεί να παρακολουθήσουν τους αγώνες μέσω τηλεόρασης. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ο αντίκτυπο θα ήταν τραγικός για τους συλλόγους και τις λίγκες. Μπορούμε να ολοκληρώσουμε (σ.σ. τα πρωταθλήματα) πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των αρχών και να περιμένουμε την έγκρισή τους για να επιστρέψουμε στη δράση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments