Αθλητισμός

Superleague κορωνοϊός: “Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα”

Superleague κορωνοϊός: “Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα”
Superleague κορωνοϊός: Μετράμε αντίστροφα για την επιστροφή της αγωνιστικής δράσης σύμφωνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Superleague κορωνοϊός: Η εφαρμογή των μέτρων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού περιελάμβανε για την παύση κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας.  Τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα (στις περιπτώσεις φυσικά όπου οι αρμόδιες διοργανώτριες αρχές θα αποφασίσουν τη συνέχισή τους) θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν στα τέλη Μαΐου ή το αργότερο στις αρχές Ιουνίου.

Αυτό υπογρράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ-1, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι δεν θα υπάρξει κάποια δυσμενής εξέλιξη στην εξάπλωση του κορονοϊού, που θα πάει πίσω όλο τον σχεδιασμό.Σύμφωνα  με όσα ανέφερε ο κ. Αυγενάκης:

«Aν όλα πάνε καλά, τα σχέδιά μας είναι αρχές Μαΐου να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις για αυτούς που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέσα Μαΐου να ανοίξουν όλα τα γήπεδα για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ποδοσφαιριστών και όσων αθλητών συνεχιστούν τα πρωταθλήματά τους. Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, εφόσον το αποφασίσουν οι αντιστοιχίες ομοσπονδίες».

Θυμίζουμε ότι σε παλιότερη συνέντευξη του ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε αποκαλύψει ότι μέσα στον Μαϊο θα επιστρέψουν και οι ομάδες στις προπονήσεις.  Καταρχήν θα περιμένουμε τις συμβουλές των ειδικών και με βάση τις οδηγίες τους θα ξεκινήσουμε σταδιακά όπως θα γίνει και με όλη την κοινωνία και την αγορά, το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων έτσι ώστε να μπορέσουν αρχικά οι κορυφαίοι αθλητές μας που έχουν διακριθεί ή περιμένουν να διακριθούν για τους Ολυμπαικούς Αγώνες να μπουν σιγά σιγά στους χώρους προπόνησης» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Για το σκοπό αυτό την Πέμπτη θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών που είναι μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής σε συνεργασία με τον κ. Καπράλο. Η μετάβαση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική τόσο για τους επαγγελματίες όσο και τους ερασιτέχνες αθλητές» είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments