Ελλάδα

Μάσκες κορωνοϊός: Έτοιμη η Βουλή των Ελλήνων για παν ενδεχόμενο

Μάσκες κορωνοϊός: Έτοιμη η Βουλή των Ελλήνων για παν ενδεχόμενο
Μάσκες κορωνοϊός: Οι υπεύθυνοι της Βουλής φρόντισαν να προμηθευτούν 10.000 μάσκες προκειμένου να φυλαχθούν και να χρησιμοποιηθούν τόσο για το προσωπικό όσο και για τους βουλευτές το προσεχές διάστημα.

Μάσκες κορωνοϊός: Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου η Βουλή των Ελλήνων να λειτουργήσει ξανά το επόμενο χρονικό διάστημα – δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα το πότε – οι υπεύθυνοι προμηθεύτηκαν περίπου 10.000 μάσκες. Αυτές όπως αναφέρεται έχουν ήδη έρθει στα χέρια των ανθρώπων της Βουλής, οι οποίοι τις αποθήκευσαν προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν όταν οι βουλευτές επιστρέψουν στα έδρανα τους.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης της προμήθειας των μασκών είναι ότι πρόκειται για …δωρεά της Πρεσβείας της Κίνας μετά και από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας με την πρέσβειρα Τσανγκ Τσιγιουέ.

Η χρήση μάσκας ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν είναι απαραίτητη για ανθρώπους που δεν νοσούν, ωστόσο δεν παύει να είναι ένα ισχυρό μέτρο προφύλαξης μετάδοσης σταγονιδίων από τον έναν οργανισμό στον άλλον. Στην αρχή της πανδημίας θυμίζουμε πως υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στην εύρεση ιατρικών μασκών, καθώς τα φαρμακεία είχαν στερέψει από τις παραγγελίες.

Στη συνέχεια και έπειτα από υπέρογκες δωρεές η χώρα προμηθεύτηκε και με το παραπάνω μάσκες οι οποίες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Επιπρόσθετα η αγορά της Κίνας πραγματοποίησε μεγάλες εξαγωγές μασκών προμηθεύοντας όλα τα φαρμακεία. Έτσι άπαντες μπορούν να προμηθευτούν τη μάσκα τους και να νοιώσουν πιο προστατευμένοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments