Αθλητισμός

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Ολική ανατροπή με Φενέρμπαχτσε [pic]

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Ολική ανατροπή με Φενέρμπαχτσε [pic]
Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Μια ανατροπή υπάρχει σχετικά με το μέλλον του Σέρβου τεχνικού.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Τα τελευταία χρόνια ο Σέρβος τεχνικός κάθεται στον πάγκο της Φενερμπαχτσέ. Μάλιστα, επί των ημερών του οι Τούρκοι κατάφεραν να γίνουν μια από της κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Ωστόσο οι σχέσεις των δυο πλευρών έχουν περάσει από σαράντα κύματα. Το μέλλον του Ζοτς στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι καθόλου σίγουρο και έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες που τον θέλουν να θέλει κάτι νέο.

Ωστόσο πριν λίγες ημέρες ένα δημοσίευμα από την Τουρκία έλεγε ότι ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει αποδεχθεί την πρόταση της Φενέρ για τριετή επέκταση στη συνεργασία τους, τονίζοντας συγκεκριμένα «ο προπονητής συμφώνησε για επέκταση της συνεργασίας του με τους Τούρκους για 2+1 χρόνια ακόμα, δεχόμενος μείωση μισθού κατά 50%».

Το παραπάνω δημοσίευμα φαίνεται πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Sportando η Φενέρ δεν έχει κάνει καμία προσέγγιση προς την πλευρά του Ομπράντοβιτς. Φυσικά δεν του έχει προτείνει νέο συμβόλαιο για την ώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει στο μέλλον.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: Σύντομο βιογραφικό

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς  είναι Σέρβος πρώην καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής. Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1960 στην πόλη Τσάτσακ  της ενωμένης τότε Γιουγκοσλαβίας. Εκτός από την επιτυχία του σε επίπεδο συλλόγων, έχει κερδίσει σημαντικά τρόπαια με την εθνική ομάδα της Σερβίας ως προπονητής μπάσκετ, όπως το 1997 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών και το 1998 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών. Το 2009 ψηφίστηκε από τους αθλητικούς συντάκτες στην Ελλάδα ως ο κορυφαίος προπονητής.

Θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων προπονητών του ευρωπαϊκού μπάσκετ, έχοντας κατακτήσει συνολικά εννέα φορές την Ευρωλίγκα (ρεκόρ) με πέντε διαφορετικές ομάδες, κερδίζοντας παράλληλα τον τίτλο του προπονητή της διοργάνωσης τρεις φορές (ρεκόρ). Με την ομάδα του Παναθηναϊκού δημιούργησε μία από τις σημαντικότερες δυναστείες στην ευρωπαϊκή καλαθοσφαίριση κατακτώντας 23 τίτλους. Σήμερα είναι προπονητής της τουρκικής Φενέρμπαχτσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments