Άποψη

Το ματσάκι γυρίζει

Το ματσάκι γυρίζει
Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει σοβαρότητα και μεγάλη προσοχή όσον αφορά την επόμενη μέρα της πανδημίας του κορωνοϊού και ο Γιάννης Αντύπας αναλύει τα δεδομένα στο blog του στο pagenews.gr.

Συνήθως χρησιμοποιούμε τη συγκεκριμένη φράση για να δώσουμε ελπίδα σε έναν αγώνα που μοιάζει χαμένος. Ισχύει, όμως, και για αγώνες που φαίνονται κερδισμένοι. Όπως ο δικός μας με τον κορωνοϊό. Στην κυβέρνηση οφείλουν να είναι πολύ προσεχτικοί στους χειρισμούς από εδώ και πέρα. Γιατί η διαδρομή από τους ύμνους στις κατάρες δεν είναι ποτέ μεγάλη. Και τα ίδια ρεπορτάζ του διεθνούς Τύπου που σε εκθειάζουν μπορούν σε χρόνο dt να γυρίσουν εναντίον σου. Αρκεί, πχ, να βρεθεί μία εστία μόλυνσης σε περιοχή που θα έχει δεχτεί επισκέπτες. Αρκεί κάποιος από τη χώρα μας να ταξιδέψει ως φορέας κάπου αλλού.

Θέλει, λοιπόν, πολύ προσοχή και κυρίως ταπεινότητα.

Αυτή την αρετή που ελάχιστοι μπορούν να διατηρήσουν όταν βρίσκονται στο επίκεντρο. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και τον όρο σοβαρότητα. Προσωπικά θεωρώ ότι αυτά τα δύο πάνε πακέτο. Σοβαρός και ταπεινός. Το ιδανικό είναι να είσαι σοβαρός, ταπεινός και επιτυχημένος. Τότε πραγματικά σου αξίζουν συγχαρητήρια. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και η αυστηρότητα και η επιείκεια. Ένας σοβαρός και ταπεινός άνθρωπος συνήθως είναι εξίσου αυστηρός και επιεικής προς όλους. Γιατί, δεν είναι σοβαρή στάση να εξαντλείς την αυστηρότητά του σε ορισμένους και την επιείκειά σου σε άλλους. Δε γίνεται, δηλαδή, να κάνεις τα στραβά μάτια στους τσιγγάνικους γάμους εν μέσω κορωνοϊού και να κόβεις πρόστιμο σε έναν νεαρό επειδή αντί για γυμναστική πήγε για σουβλάκια.

Δε γίνεται να ξεκινά το άνοιγμα της οικονομίας από τα υποθηκοφυλακεία. Δε γίνεται να δημιουργείς ανασφάλεια σε κανέναν ότι θα βρεθεί υπό αυτούς τους όρους αντιμέτωπος με την τράπεζα. Αν κάποιοι έπρεπε να έχουν χάσει ήδη το σπίτι τους θα έπρεπε να ήσουν σωστά αυστηρός και να το έχεις κάνει. Γιατί αυτοί είναι οι όροι του παιχνιδιού. Για να μπορείς να προστατεύεις τους αδύναμους και να λειτουργεί η οικονομική και κοινωνική δικαιοσύνη. Όχι όμως εν μέσω αυτής της λαίλαπας. Μια αόρατης απειλής που δημιουργεί ανασφάλεια και στους πιο ψύχραιμους ανθρώπους. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζονται καθαροί όροι.

Ας δοθεί εντολή στις τράπεζες να αξιολογήσουν τους πολίτες την τελευταία δεκαετία.

Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα με το πάτημα ενός κουμπιού. Θα φανεί αμέσως αν κάποιος δικαιούται προστασίας, αν έχει ανάγκη από χρόνο ή αν έχει χρήμα να πληρώσει. Απλά είναι τα πράγματα. Θέλουν μονάχα να ζεις στην κοινωνία και να βλέπεις πραγματικές περιπτώσεις. Να μην είσαι αποκομμένος στα ρετιρέ της εξουσίας. Εκεί απ’ όπου τα καθημερινά προβλήματα μοιάζουν μικρά και ασήμαντα. Αλλά δεν είναι. Και σε αυτά κρίνεται το ματσάκι. Σοβαρότητα και ταπεινότητα, λοιπόν, γιατί τα δύσκολα τώρα ξεκινούν. Καλά ήταν όσο ήταν όλοι σπίτι. Τώρα θα φανεί αν έχουμε μάθει το μάθημά μας. Κυβέρνηση και πολίτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments