Αθλητισμός

Υγειονομικό πρωτόκολλο πριν την έναρξη της Superleague

Υγειονομικό πρωτόκολλο πριν την έναρξη της Superleague
Ένα «Υγειονομικό Πρωτόκολλο» που θα περιλαμβάνει τους όρους υγιεινής υπό τους οποίους θα διεξαχθούν οι αγώνες, θα υπογραφεί πριν την επανέναρξη της Superleague.

Υγειονομικό πρωτόκολλο: Οι βασικές προϋποθέσεις, όπως τις ορίζει η UEFA είναι τρεις:

  • οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών,
  • θα υπάρξει απολύμανση στα αποδυτήρια των γηπέδων για παίκτες, διαιτητές και στους χώρους που κάθονται οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ,
  • οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι μασέρ και κάθε άλλος εισερχόμενος θα έχουν πιστοποιητικό ότι δεν είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Από εκεί και πέρα η κάθε χώρα θα αποφασίσει για το τι επιπλέον όρους θα περιλαμβάνει το πρωτόκολλο. Με βάση τους περιορισμούς αυτούς αναμένεται να ξεκινήσει η Superleague τις επόμενες εβδομάδες.

Superleague: Τη στιγμή που μετράμε αντίστροφα για τη λήξη της καραντίνας, που επισήμως λήγει στις 27 Απριλίου, φαίνεται πως είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει και ανατροπή στο θέμα της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορα σενάρια κι από εκεί που η οριστική διακοπή έδειχνε σχεδόν δεδομένη, πλέον – και με τα κρούσματα να έχουν μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθιστώντας την Ελλάδα σε χώρα πρότυπο – έχουν ανέβει κατακόρυφα οι πιθανότητες για να ξαναδούμε ποδόσφαιρο τη φετινή σεζόν.

Άλλωστε θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πιθανότατα στις ανακοινώσεις θα υπάρξει αναφορά και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας και το πότε θα είναι δυνατόν αυτές να ανοίξουν. Το προηγούμενο διάστημα οι άνθρωποι της Λίγκας συζητούσαν διάφορα σενάρια, με το πιθανότερο να είναι ότι θα πρέπει όλες οι ομάδες να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο κι ευρισκόμενες σε καραντίνα 30-40 ημερών, να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη σεζόν. Το ένα από αυτά τα σενάρια που πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει πράξη, έχει να κάνει με την Αθήνα, όπου υπάρχει πληθώρα γηπέδων, αλλά θεωρείται απίθανο να εγκριθεί από ΠΑΟΚ και Άρη, όπως αντίστοιχα και η Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments