Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αμέριστη εμπιστοσύνη στον Γιάννη Βρούτση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αμέριστη εμπιστοσύνη στον Γιάννη Βρούτση
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε σε σχετική ερώτηση του pagenews.gr

Κυριάκος Μητσοτάκης: Την πλήρη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού χαίρει ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης μετά το σάλο που προκλήθηκε με τα voucher και τα προγράμματα κατάρτισης των έξι επιστημονικών κλάδων για τα 600 ευρώ. Ο υπουργός Εργασίας απέδωσε τον θόρυβο που προκλήθηκε στην αγωνιώδη προσπάθεια της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργείου Εργασίας να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα στους επιστήμονες.

Ο ίδιος σε μια ένδειξη αναγνώρισης των ευθυνών του διευκρίνισε ότι ποτέ δεν έχει πει ότι διεκδικεί το τέλειο και το αλάθητο, ωστόσο εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που “σήκωσε” το θέμα καταλογίζοντας στη αξιωματική αντιπολίτευση πολιτική υποκρισία.

Σε ερώτηση του Σπύρου Γκουτζάνη για το pagenews.gr στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εάν ο κ. Βρούτσης έχει υποβάλλει την παραίτησή του μετά το θόρυβο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι “ο κ. Βρούτσης απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού”. Ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε στο ερώτημα του pagenews για το αν ο κ. Βρούτσης υπέβαλλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με παρέμβασή του έδωσε τέλος στην ιστορία με τα voucher και τα προγράμματα κατάρτισης των έξι επιστημονικών κλάδων. Αυτό που είχε προκαλέσει αλγεινή εντύπωση ήταν οι αναρτήσεις από τα ΚΕΚ, με τα οποία ενημέρωναν όσους θα έπαιρναν μέρος στο πρόγραμμα.

Προφανώς τα κείμενα ήταν μεταφρασμένα από ξένη γλώσσα, μέσω της αυτόματης μετάφρασης της google, με αποτέλεσμα ο επιστημονικός κόσμος να διαβάζει ένα ανορθόγραφο και ασύντακτο κείμενο που προκαλούσε αλγεινή εντύπωση.

Η αντίδραση των συλλόγων και των επιστημονικών κλάδων ήταν έντονη με αποτέλεσμα να αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός την ευθύνη να τα πάρει πίσω και να αδειάσει τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος βγήκε δημόσια και παραδέχθηκε πως ήταν μια απόφαση που πάρθηκε στο πόδι και μετά από όλο αυτό το θόρυβο υποχρεώθηκε να την ανακαλέσει. Ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να δοθεί το ποσό των 600 ευρώ σε όλους τους επιστήμονες της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments