Ελλάδα

Τσιόδρας Live για νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα

Τσιόδρας Live για νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα
Τσιόδρας Live για νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα: Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για τα νέα κρούσματα του ιού στη χώρα.

Τσιόδρας Live για νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα: Όπως κάθε απόγευμα στις 6 έτσι και σήμερα ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία, καθώς επίσης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς θα ενημερώσουν το ελληνικό κοινό για όλες τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την επέλαση του φονικού ιού στην Ελλάδα.

Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα μας. Σήμερα το μεσημέρι, κατέληξε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, μια 81χρονη ασθενής από κορωνοϊό. Η γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και πρόκειται για τον 129ο νεκρό στη χώρα μας από τη νόσο COVID-19.Υπενθυμίζεται ότι στις 6:30 σήμερα το πρωί μία γυναίκα 59 ετών που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται να είχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα. Στη χθεσινή ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, είχε αναφέρει πως δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από τον κορωνοϊό. Ωστόσο, μετά την ενημέρωση αυτή, τα θύματα του φονικού ιού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 7. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.408. Επίσης από τα συνολικά κρούσματα, 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Μέχρι σήμερα, έχουν ελεγχθεί 56.944 δείγματα.

«Υγειονομική βόμβα η κλινική Ταξιάρχαι» λέει η ΠΟΕΔΗΝ

«Υγειονομική βόμβα» χαρακτηρίζει την κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι η ΠΟΕΔΗΝ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις όπου από τα 226 άτομα – ασθενείς και προσωπικό- οι 37 είναι θετικοί στον κορωνοϊό ενώ έχουν καταγραφεί και τρεις θάνατοι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλη Γιαννάκο η συγκεκριμένη κλινική είναι χειρουργική και έχει δυο μονάδες τεχνητού νεφρού ενώ η παθολογική κλινική εκεί λειτουργεί ως μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει: «Κανενας έλεγχος δεν γίνεται εάν τηρούνται οι κτιριακές προδιαγραφές ασφαλείας και εάν τηρούνται τα μέτρα αποφυγής κρουσμάτων κωρονοϊού. Μιλήσαμε με ασθενείς και εργαζόμενους. Τα μέτρα ατομικής προστασίας ανεπαρκέστατα. Οι εργαζόμενοι δεν μιλούν δημόσια γιατί είναι τρομοκρατημένοι.Τη διεύθυνση περισσότερο από τα μέτρα προστασίας την απασχολεί η μη χρήση κινητών από τους εργαζόμενους για να αποδίδουν καλύτερα όπως λένε.

Η κλινική αυτή απορούμε πως δουλεύει χωρίς να πληρεί τις κτιριακές προδιαγραφές και δεν της έχει αφαιρεθεί η άδεια ειδικά τώρα με την πανδημία. Δεν έχει καθόλου προαύλιο χώρο πάρα μόνο ένα πάρκιν. Κατευθείαν από το δρόμο εισέρχονται όλοι στη κλινική και με το ένα ασανσέρ εξυπηρετούνται ασθενείς για αιμμοκάθαρση, ηλικιωμένοι, συνοδοί και προσωπικό», τονίζει ο κ. Γιαννάκος και προσθέτει: «Στο ισόγειο είναι η μια μονάδα αιμοκάθαρσης που έχει ξεχωριστή είσοδο.

Η δεύτερη μονάδα είναι στο πρώτο όροφο δίπλα από τα χειρουργεία. Για να πάνε οι νεφροπαθείς πρέπει να περάσουν στο διάδρομο της κλινικής να μπουν στο ένα κοινό ασανσέρ. Στο δεύτερο όροφο είναι η παθολογική κλινική που λειτουργεί ως γηριατρική και στο τρίτο όροφο η χειρουργική κλινική.

Πώς είναι δυνατόν να λειτουργεί μονάδα τεχνητού νεφρού σε όροφο χωρίς ξεχωριστή είσοδο ή δεύτερο ασανσέρ που να χωράει και φορεία. Χωρίς βοηθητικούς χώρους, χωρίς αποστάσεις στα κρεβάτια και πολλά άλλα. Γνωρίζουμε από το Νιμιτς που είναι το μόνο Νοσοκομείο που κάνει αιμοκάθαρση σε περιστατικά κωρονοϊού ότι τα περιστατικά αυτά δεν αντέχουν. Πεθαίνουν κατά την αιμοκάθαρση», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Νίκος Χαρδαλιάς: Έξαλλος ο υφυπουργός με όσα είδε στην κλινική

Για τουλάχιστον 28 κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Από τα 28 κρούσματα, τα 17 αφορούν τροφίμους της κλινικής, ενώ τα 11 εργαζομένους. Την ίδια στιγμή, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Σε αυτό το πλαίσιο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τους υπεύθυνους της κλινικής.

Η εισαγγελία έχει ζητήσει να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για τη διάδοση του κορωνοϊού και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος. Η κλινική έχει τεθεί σε καραντίνα, με την είσοδο και την έξοδο σε αυτήν να έχουν απαγορευτεί, ενώ αστυνομική δύναμη παραμένει συνεχώς στο σημείο.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός πως σε διπλανό καφέ από την κλινική, δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφαλείας, με ασθενείς, συγγενείς και προσωπικό να κυκλοφορούν καθημερινά, αφού η κλινική δεν διαθέτει κυλικείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα απαραίτητα μέτρα προστασίας δεν υπήρχαν ούτε στην κλινική, κάτι που προκάλεσε την οργή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Σωτήρης Τσιόδρας: «Η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων είναι άδικη για όλους όσοι προσέχουν»

Όλα τα δεδομένα σε αυτή τη φάση που η επιδημία στη χώρα μας υποχωρεί, τονίζουν την ανάγκη επαγρύπνησης σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωσή του ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας. Όπως είπε, κύριος στόχος της επιδημιολογικής επιτήρησης είναι η ανίχνευση και ο περιορισμός του ιού σε υγειονομικές μονάδες, σε κλειστές δομές, σε χώρους φροντίδας ευπαθών πληθυσμών αυξημένου κινδύνου. «Ο ιός αυτός όπου βρει ευκαιρία μεταδίδεται πολύ εύκολα και ιδιαίτερα στις μονάδες υγείας», τόνισε και επισήμανε ότι εκεί συστήνεται αυξημένη επαγρύπνηση από τους υγειονομικούς για να αναγνωριστούν έγκαιρα ύποπτα περιστατικά.

«Στεναχωριέμαι να λέω πως απρόσεκτες συμπεριφορές οδηγούν σε εστιακές αναζωπυρώσεις. Αν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα ησυχάσουμε». Ο κος Τσιόδρας αναφέρθηκε σε δυο πρόσφατες περιπτώσεις επιδημίας σε χώρους όπου όπως είπε «δεν υπήρξε η αντίστοιχη επαγρύπνηση που θα περιμέναμε από ευαισθητοποιημένους υγειονομικούς, έγινε το κακό. Δεν είναι δυνατό να χαλαρώνουμε και να χάνουμε την επαγρύπνησή μας και να ανάβουν συνεχώς εστίες μετάδοσης. Η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων είναι άδικη για όλους όσοι προσέχουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments