Ελλάδα

Πετρέλαιο θέρμανσης παράταση: Μέχρι τις 15 Μαΐου η διάθεση από τα πρατήρια

Πετρέλαιο θέρμανσης παράταση: Μέχρι τις 15 Μαΐου η διάθεση από τα πρατήρια
Πετρέλαιο θέρμανσης παράταση: Όπως είχε προαναγγελθεί σήμερα ανακοινώθηκε η παράταση στη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από τα πρατήρια προκειμένου οι Έλληνες πολίτες να προμηθευτούν με χαμηλό συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Πετρέλαιο θέρμανσης παράταση: Η Κυβέρνηση παρατείνει τη χρονική περίοδο διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ), η οποία λήγει την 30ή Απριλίου 2020, μέχρι και την 15η Μαΐου 2020.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενταχθεί σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας. Με τη ρύθμιση αυτή επιδιώκεται η στήριξη των νοικοκυριών, καθώς διευκολύνονται να προχωρήσουν στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε χαμηλή τιμή. Παράλληλα, τονώνεται η αγορά καυσίμων, η οποία έχει πληγεί λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ΑΝΤ1, η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει αρκετά, με αποτέλεσμα και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να έχει μειωθεί. Η τιμή του κυμαίνεται ακόμη και κάτω από 70 λεπτά το λίτρο.

 

Τιμές καυσίμων

Σημειώνεται ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κινείται κάτω από τα 77 λεπτά το λίτρο, ενώ για τους δικαιούχους του επιδόματος που ισοδυναμεί με 25 λεπτά, η τελική τιμή ανέρχεται σε μόλις 52 λεπτά. Πρόκειται για τη χαμηλότερη των τελευταίων 10 ετών, γεγονός που έκανε πολλούς να σπεύσουν στα πρατήρια καυσίμων και να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης για τον επόμενο χειμώνα.

Την ίδια εποχή πέρυσι, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείτο 92 λεπτά/ λίτρο, αλλά επειδή το επίδομα έφτανε τα 35 λεπτά, η τελική τιμή για τους δικαιούχους, διαμορφωνόταν στα 57 λεπτά. Έτσι λοιπόν το Οικονομικό Επιτελείο έκρινε σκόπιμο να δοθεί αυτή η παράταση των 15 ημερών, καθώς η διάθεση του πετρελαίου κανονικά έληγε στις 30 Απριλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments