Ελλάδα

Δικηγόροι Αθήνας: Αποχή από τα καθήκοντά τους Τετάρτη και Πέμπτη

Δικηγόροι Αθήνας: Αποχή από τα καθήκοντά τους Τετάρτη και Πέμπτη
Δικηγόροι Αθήνας: Στοχευμένη αποχή αποφάσισαν οι δικηγόροι την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Δικηγόροι Αθήνας: Στοχευμένη αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους αύριο, 29 Απριλίου 2020, και μεθαύριο, 30 Απριλίου 2020, σε έξι Ειρηνοδικεία της Αττικής, σε όλα τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία καθώς και τα άμισθα υποθηκοφυλακεία Γλυφάδας και Ιλίου αποφάσισαν οι δικηγόροι της Αθήνας. Για όλα τα υπόλοιπα δικαστήρια οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν την αναστολή της αποχής τους.

Υπέρ της στοχευμένης αποχής ψήφισαν:

Ο Πρόεδρος, Δημήτρης Βερβεσός, ο Αντιπρόεδρος Θέμης Σοφός, ο Γενικός Γραμματέας, Μιχάλης Καλαντζόπουλος, η Σύμβουλος Ταμίας, Μαρινέττα Γούναρη – Χατζησαράντου και οι Σύμβουλοι: Ευστάθιος Αναλυτής, Δημήτριος Αναστασόπουλος, Ιωάννης Δεληγεώργης, Ιωάννης Κάπος, Χαράλαμπος Κονδύλης, Παναγιώτης Κορδώνης, Νικόλαος Κουτκιάς, Μεθόδιος Ματαλιωτάκης, Παναγιώτης Περάκης, Κωνσταντίνος Ρίζος, Ζώης Σταυρόπουλος, Φώτης Κωτσής.

Υπέρ της πλήρους αποχής για τις προσεχείς δύο ημέρες ψήφισαν: Αντώνης Αντανασιώτης, Χρήστος Κακλαμάνης, Αθανάσιος Καμπαγιάννης, Γιώργος Κλεφτοδήμος, Ανδρέας Κουτσόλαμπρος. Κατά κάθε αποχής ψήφισαν: οι Σύμβουλοι Βενιαμίν Μπατής και Ελευθέριος Ράντος. Απόντες κατά την ψηφοφορία ήταν οι Σύμβουλοι: οι Σύμβουλοι: Σωτήρης Διαμαντόπουλος και Βασίλειος Παπαστεργίου.

Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στα μέτρα:

Υπενθυμίζεται, πως τις προηγούμενες ημέρες οι δικηγόροι και οι δικαστικοί υπάλληλοι επέμεναν πως ο χρόνος που δόθηκε για την έναρξη συγκεκριμένων δικαστικών υπηρεσιών είναι περιορισμένος. Μάλιστα ζητούσαν η επαναλειτουργία των δικαστηρίων να αρχίσει από τις 4 Μαΐου 2020 και όχι από τις 28 Απριλίου.”Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ως προς τα τηρητέα μέτρα προστασίας και ασφάλειας της δημόσιας υγείας, ιδίως στην πλειοψηφία των Υποθηκοφυλακείων της Χώρας και σε πολλά περιφερειακά Ειρηνοδικεία.

Τα προβλήματα εντοπίζονται αφενός στην παντελή έλλειψη φύλαξης από δημόσια (αστυνομική) δύναμη, στην είσοδο των Ειρηνοδικείων και στα Δημόσια Έμμισθα Υποθηκοφυλακεία της Χώρας καθώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την κάλυψη αυτής της βασικής προτεραιότητας στους δικαστικούς χώρους καθώς και φύλαξης στην πλειοψηφία των Αμίσθων Υποθηκοφυλακείων της Χώρας,απαραίτητη προϋπόθεση για την τήρηση της κανονιστικής οδηγίας του ΕΟΔΥ όπως αποτυπώθηκε στη σχετική ΚΥΑ για την παρουσία εντός των χώρων ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. και απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των ευρισκομένων εντός των χώρων” ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments