Ελλάδα

Ανακοίνωση Τσιόδρα Κεραμέως σήμερα για σχολεία και κρούσματα

Ανακοίνωση Τσιόδρα Κεραμέως σήμερα για σχολεία και κρούσματα
Ανακοίνωση Τσιόδρα Κεραμέως σήμερα για σχολεία και κρούσματα: Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοινώνει τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και η υπουργός Παιδείας πληροφορεί σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς επίσης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημερώνουν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την επέλαση του φονικού ιού στον κόσμο και την Ελλάδα. Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα ανακοινώσει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το άνοιγμα των σχολείων στις 4 Μαΐου. 

Υπενθυμίζεται, πως χτες ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 32 νέα κρούσματα και συνολικά 138 νεκρούς:

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας τα  νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, ήταν 32 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών σε 2.566, ενώ οι νεκροί ανήλθαν στους 138, καθώς πέθαναν άλλοι δύο συμπολίτες μας. Από τα 2.566 κρούσματα το 55.6% αφορά άνδρες. Αναλυτικά τα στοιχεία που ειπώθηκαν:

  • Από αυτά, 588 (22.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό
  • 1262 (49.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 40 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
  • Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών.
  • 12 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 87.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 70 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ

Η υπουργός Παιδείας μας ενημερώνει για τα σχολεία:

Στο υπουργείο Υγείας σήμερα βρίσκεται και η Νίκη Κεραμέως, η οποία στην καθιερωμένη ενημέρωση για τα κρούσματα θα κάνει τις δικές της ανακοινώσεις για το άνοιγμα το σχολείων. Έτσι, αναμένεται να μάθουμε για το ποιες θα είναι οι αποστάσεις που θα πρέπει να έχουν οι μαθητές μέσα στην αίθουσα, πόσοι μαθητές θα επιτρέπεται να είναι μέσα στην τάξη, αν θα διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των σχολείων καθώς και αν θα παραταθεί το σχολικό έτος.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με όσα είπε στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός χτες πρώτοι στις αίθουσες θα επιστρέψουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Στις 18 θα ακολουθήσουν οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου και οι μαθητές των Γυμνασίων. Δημοτικά και νηπιαγωγεία είναι άγνωστο ακόμα αν θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου με τον κ. Μητσοτάκη να αναφέρει στο διάγγελμά του πως «ενδέχεται».

Δείτε παρακάτω τις ανακοινώσεις ζωντανά:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments