Άποψη

Άσυλο εγκληματιών

Άσυλο εγκληματιών
Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου τις τελευταίες ημέρες, ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο blog του στο pagenews.gr για τα κοινοβουλευτικά κόμματα που συνεχίζουν να προασπίζονται το «άσυλο» αλλά δεν αναφέρονται ποτέ στα κτίρια που μετατρέπονται σε γιάφκες ντόπιων και ξένων συμμοριών.

Σκηνικό προ ημερών, πέριξ της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου. Η Ασφάλεια καταδιώκει αλλοδαπό ο οποίος επιβαίνει σε αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες, μετά την άρνησή του να σταματήσει στο σήμα για έλεγχο. Επιχειρεί να εμβολίσει τους αστυνομικούς, ο ένας εκ των οποίων ανοίγει πυρ στοχεύοντας στο λάστιχο του αυτοκινήτου του δράστη. Στην προσπάθειά του να διαφύγει «καβαλά» το πεζοδρόμιο, προσκρούει σε σταθμευμένα ΙΧ και μοτοσυκλέτες και στη συνέχεια το όχημά του πέφτει σε δένδρο όπου και ακινητοποιείται. Δεν το βάζει κάτω. Προσπαθεί να σκαρφαλώσει στα κάγκελα της Πολυτεχνειούπολης για να βρεθεί στο πολυπόθητο χώρο «ασύλου», αλλά οι αστυνομικοί τον προλαβαίνουν και τον συλλαμβάνουν.

Επάνω του βρίσκεται μικροποσότητα ηρωίνης, πλαστό δελτίο ομογενούς, ενώ το αυτοκίνητο, φυσικά, ήταν κλεμμένο.

Παρενθετικά να αναφέρουμε ότι είχαν προηγηθεί καταγγελίες, από τον Φεβρουάριο, στο Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου από τους καθηγητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για κλοπή επιστημονικών οργάνων αξίας από το τμήμα Χημικών Μηχανικών, αξίας άνω των 200.000 ευρώ καθώς και άλλου εργαστηριακού υλικού και εξοπλισμού από τα εργαστήρια και τα γραφεία του προσωπικού. Το Τ.Α. Ζωγράφου είχε διαβιβάσει κεντρικά τις σχετικές πληροφορίες, και άλλες για σχετιζόμενα περιστατικά, συμπεριλαμβανομένων και στοιχείων για πρόσωπα, που οδήγησαν σε έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στη σύλληψη του 37χρονου αλλοδαπού και σε ταυτοποίηση 28χρονου ομοεθνή συνεργού του.

Την επομένη της σύλληψης ακολουθεί αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και διαπιστώνεται ότι ο συλληφθείς και ο συνεργός του είχαν εγκατασταθεί σε τέσσερα δωμάτια στις παλιές Φοιτητικές Εστίες του Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη, τις οποίες είχαν μετατρέψει σε αποθήκες φύλαξης των κλοπιμαίων – τα κλεμμένα εργαστηριακά όργανα εννοείται ότι βρέθηκαν εκεί – και σε κέντρα διακίνησης ναρκωτικών εντός και εκτός της φοιτητικής εστίας.

Εξιχνιάστηκαν, μεταξύ άλλων, τουλάχιστον επτά περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών εντός του πανεπιστημιακού χώρου, οι δε δράστες ήταν σεσημασμένοι για πάμπολλες περιπτώσεις ληστειών, κλοπών και ναρκωτικών. Θεωρούνται ιδιαίτερα σκληροί και επικίνδυνοι και είναι οι πρωταγωνιστές μίας υπόθεσης που είχε σοκάρει το πανελλήνιο πέρυσι. Είχαν χτυπήσει, ληστέψει και απαγάγει ανήλικο με την απειλή όπλου έξω από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, τον οποίο έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους, τού πήραν – πριν τον εγκαταλείψουν – τα κλειδιά του σπιτιού του και στη συνέχεια εισέβαλαν σε αυτό, χτύπησαν και λήστεψαν τους γονείς του…

Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά;

Διότι αυτοί οι τύποι απολάμβαναν όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με άλλους ομοίους τους και συντρόφους τού αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οφέλη του πανεπιστημιακού «ασύλου» το οποίο συνέχιζαν και συνεχίζουν να υπερασπίζονται γνωστά κοινοβουλευτικά κόμματα τα οποία ανησυχούν για την αστυνομική παρουσία στα πανεπιστήμια, αλλά ποτέ για την κατάντια να μετατρέπονται τα κτίριά τους σε γιάφκες ντόπιων και ξένων συμμοριών.

Όλο αυτό το σκουπιδαριό δεν ενοχλείται από την παρουσία εγκληματιών όπως οι περί ων ο λόγος στον πανεπιστημιακό χώρο, αλλά σκίζουν τις κουκούλες τους για την άρση του «ασύλου». Οι κοινοβουλευτικοί υπερασπιστές αυτής της κατάντιας, που ποτέ δεν θα δείτε να εκδίδουν καμία ανακοίνωση για τέτοια γεγονότα, θα πρέπει να θεωρούνται και να καταγγέλλονται ως ηθικοί συνεργοί, διότι, τόσα χρόνια, υπερασπιζόμενοι το δήθεν άσυλο, υπερασπίζονται τη μετατροπή των πανεπιστημιακών χώρων σε τοπία βγαλμένα από το Mad Max. Αδιαφορώντας για την ηρωική προσπάθεια καθηγητών και φοιτητών να διατηρήσουν το επίπεδο των ΑΕΙ της χώρας τα οποία, σε πείσμα των αναθυμιάσεων αυτού του τοξικού ιζήματος, διακρίνονται διεθνώς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments