Ελλάδα

15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα – 2.591 συνολικά – 140 νεκροί [infographic]

15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα  – 2.591 συνολικά  – 140 νεκροί  [infographic]
15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα: Τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 15, ενώ συνολικά 2.591 συμπολίτες μας έχουν προσβληθεί από τον ιό και 140 έχουν καταλήξει σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση.

15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα: Tα κρούσματα και οι νεκροί εξαιτίας του κορωνοιού, συνεχίζονται να αυξάνονται μέχρι και αυτήν την ώρα στη χώρα μας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά  τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας είναι 15 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον ιό σε 2.591. Ακόμη, οι νεκροί ανήλθαν στους 140 καθώς σημειώθηκε άλλος ένας θάνατος νωρίτερα. Τα παραπάνω στοιχεία φαίνονται και στο infographic που ακολουθεί.

O κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως θα υπάρχει διευρυμένος εργαστηριακός έλεγχος για μοριακή ανίχνευση.

Συστήνεται σε όλα τα άτομα με σοβαρή ή οξεία λοίμωξη, ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με υποκείμενη νόσο, φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές, υγιεινονομικοί υπάλληλοι, προσωπικό υπηρεσιών πρώτης γραμμής. Ο καθηγητής σημείωσε πως ο έλεγχος αντισωμάτων θα γίνεται για επιδημιολογικούς σκοπούς και μόνο. Αναφερόμενος στα φάρμακα κατά του κορωνοϊού που εξετάζονται παγκοσμίως, υπάρχουν θετικά αποτελέσματα για ένα από αυτά. Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι, 38 άτομα παραμένουν διασωληνώμενοι, ενώ συνολικά, έχουν ελεγχθεί 75.170 κλινικά δείγματα.

«Αναγνωρίζουμε τις θυσίες των ανθρώπων και την αγωνία για το επιστημονικό μέλλον»

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως αναγνωρίζονται οι θυσίες των ανθρώπων και η αγωνία για το επιστημονικό μέλλον, ενώ σημείωσε πως «το πεδίο της πανδημίας είναι ένα πεδίο στο οποίο πετύχαμε μια μεγάλη νίκη». Με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως απομένουν τρεις ημέρες για την άρση του μέτρου περιορισμού.

Αναφερόμενος στην Πρωτομαγιά ο κ. Χαρδαλιάς έστειλε το μήνυμα πως φέτος είναι αλλιώς

Ο κόσμος επιτρέπεται να κάνει μια βόλτα κοντά στο σπίτι αλλά ξεκαθάρισε πως απαγορεύονται οι μετακινήσεις και εκδρομές στα χωριά. Τόνισε πως: «Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα σεβαστούν την συλλογική προσπάθεια».

«Πλένουμε χέρια, κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα»

Αυτό τόνισε πως είναι το νέο μήνυμα και οι βασικοί κανόνες που πρέπει να τηρούμε. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε πως από Δευτέρα είναι ελεύθερη η μετακίνηση εντός του νομού, μέχρι τότε, συνεχίζουμε να στέλνουμε μήνυμα στο 13033 για την μετακίνηση.  Σημείωσε πως έγιναν έλεγχοι σε δύο πτήσεις του εξωτερικού. Από τα 159 άτομα που έκαναν το τέστ, το ένα βγήκε θετικό στον κορωνοϊό.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα φθάνει πλέον τους 140

Σήμερα το πρωί μία 74χρονη γυναίκα από την Ξάνθη που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης άφησε την τελευταία της πνοή. Η γυναίκα νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και είχε υποκείμενα νοσήματα. Συνολικά τη ζωή τους έχουν χάσει 140 Έλληνες πολίτες, 103 άνδρες και 37 γυναίκες.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή του ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments