Οικονομία

Προστασία πρώτης κατοικίας: Η κυβέρνηση έχασε το στοίχημα – Έναν με δύο μήνες η χαλάρωση

Προστασία πρώτης κατοικίας: Η κυβέρνηση έχασε το στοίχημα – Έναν με δύο μήνες η χαλάρωση
Προστασία πρώτης κατοικίας: Έχασε τη μάχη με τους Θεσμούς η κυβέρνηση και αναίρεσε τις δικές της εξαγγελίες.

Προστασία πρώτης κατοικίας: Οι Θεσμοί συμφώνησαν σε παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μόλις ενός μήνα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καθώς θέλουν να αποφύγουν να αντιμετωπίσουν το όποιο καθεστώς προστασίας στην αξιολόγηση του Ιουλίου. Η κυβέρνηση αντέδρασε σε αυτή την απόφαση και ζητάει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όπως όλα δείχνουν, έστω και στο παρά πέντε, η παράταση που θα δοθεί δεν αποκλείεται να «κλειδώσει» στους δύο μήνες για όλους τους δανειολήπτες.

Υπάρχει, μάλιστα, η περίπτωση να ανακοινώσει σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ολιγόμηνη παράταση για την πρώτη κατοικία -στην εκπνοή του υφιστάμενου πλαισίου- διανθισμένη με σειρά άλλων μέτρων που είναι ήδη γνωστά αλλά μπαίνουν σε φάση υλοποίησης τις αμέσως επόμενες ημέρες, προκειμένου να καλύψει επικοινωνιακά την αποτυχία να εξασφαλίσει ένα πιο ευνοϊκό πλαίσιο.

Σε ό,τι αφορά το πτωχευτικό δίκαιο οι διαδικασίες προχωρούν και εκτιμάται πως αυτό θα εφαρμοστεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Ας σημειωθεί πως η πτώχευση στο σύνολό της θα προβλέπει και τη διαμόρφωση εταιρίας του Δημοσίου η οποία θα αγοράζει εκπλειστηριαζόμενες κατοικίες. Οι τράπεζες επιμένουν με αρωγούς και τους θεσμούς πως η προστασία δεν πρέπει να συγχέεται με το πτωχευτικό δίκαιο το οποίο αποτελεί εμπορική πράξη. Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς οι τράπεζες απαιτούν να διενεργούνται κανονικά σε όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για τη ρύθμιση των χρεών ιδιωτών και επιχειρήσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments