Ελλάδα

Σεισμός Κρήτη: Προσφορά βοήθειας από την Τουρκία μετά την σεισμική δόνηση στην Κρήτη

Σεισμός Κρήτη: Προσφορά βοήθειας από την Τουρκία μετά την σεισμική δόνηση στην Κρήτη
Σεισμός Κρήτη:Από πλευράς του, ο κ. Δεμίρης διευκρίνισε ότι από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ευτυχώς δεν προκύπτει να έχουν υπάρξει ζημιές ή τραυματίες και τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων τουρκικών αρχών και τη διάθεση συνδρομής.

Ο Πρέσβυς της Τουρκίας στην Αθήνα Burak Özügergin επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβυ Θ. Δεμίρη, σήμερα το απόγευμα, με αφορμή τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε νοτίως της Ιεράπτερας, στην Κρήτη. Εξέφρασε την ετοιμότητα της γείτονος να παράσχει βοήθεια για την αντιμετώπιση τυχόν επιπτώσεων από το σεισμό.

Από πλευράς του, ο κ. Δεμίρης διευκρίνισε ότι από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ευτυχώς δεν προκύπτει να έχουν υπάρξει ζημιές ή τραυματίες και τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων τουρκικών αρχών και τη διάθεση συνδρομής.

Υπενθυμίζεται πως η ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε την Κρήτη ήταν μεγέθους 6,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 15:51 νοτίως της Κρήτης, στο Λιβυκό Πέλαγος, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές υλικές ζημιές. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα 97 χλμ. νότια της Ιεράπετρας και το εστιακό του βάθος στα 10 χλμ.

kriti

Ωστόσο στις 1 Μαίου 2020 σημειώθηκε σεισμός 3,9 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ανοιχτά της Κρήτης. Συγκεκριμένα στις 21:03 το βράδυ της Παρασκευής, η δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τυμπακίου, ενώ το εστιακό της βάθος εντοπίζεται – σύμφωνα πάντα με το Γεωδυναμικό – στα 26,2 χιλιόμετρα.

Νέος ισχυρός σεισμός μετά από 42 λεπτά

Αξίζει να σημειωθεί πως σε διάστημα 42 λεπτών σημειώθηκε νέος ισχυρός σεισμός. Η νέα δόνηση ήταν μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε σε κοντινή απόσταση από το επίκεντρο του πρώτου. Η αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου κάνει λόγο για δόνηση με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων (σ.σ. όπως και η πρώτη). Το επίκεντρό της εντοπίζεται 97 χιλιόμετρα του χωριού Γρα Λυγιά, στο Λασίθι, ευτυχώς στην θάλασσα και αρκετά μακριά από το νησί.

Ένας πολίτης της Άρβης στην Κρήτη τράβηξε βίντεο. Σε αυτό φαίνεται ότι η στάθμη του νερού της θάλασσας άλλαξε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Αντίστοιχες εικόνες παρατηρήθηκαν και στο νησί Χρυσή, νότια της Ιεράπετρας όπου το νερό υποχώρησε και «επέστρεψε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments