Κόσμος

Γαλλία κορωνοϊός άρση μέτρων: Κάμερες παρακολούθησης για την άρση των μέτρων

Γαλλία κορωνοϊός άρση μέτρων: Κάμερες παρακολούθησης για την άρση των μέτρων
Γαλλία κορωνοϊός άρση μέτρων: Κάμερες παρακολούθησης σε εξωτερικούς χώρους θα τοποθετήσει η Γαλλία ενόψει της άρσης των μέτρων που είχαν επιβληθεί στη χώρα για τον κορωνοϊό.

Γαλλία κορωνοϊός άρση μέτρων: Οι γαλλικές αρχές επιστρατεύουν κάμερες προκειμένου να επιβλέπουν αν θα πειθαρχήσουν οι πολίτες στα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας από τη νόσο Covid- 19 όταν θα ξεκινήσει η χαλάρωση των περιορισμών στις 11 Μαΐου. Συγκεκριμένα, κάμερες παρακολούθησης θα τοποθετηθούν σε εξωτερικούς χώρους και θα εντοπίζουν τους παραβάτες.

Θα «επιβλέπουν» αν τηρείται το μέτρο χρήσης μάσκας καθώς και των απαιτούμενων αποστάσεων από τους πολίτες, όταν οι περιορισμοί απαγόρευσης γίνουν πιο ελαστικοί από την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την παραβίαση του απορρήτου δεδομένων. Οι κάμερες είναι ενσωματωμένες με λογισμικό το οποίο, όπως υπογραμμίζει η γαλλική εταιρεία «Datakalab», δεν παραβιάζει τη νομοθεσία περί απορρήτου δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η παραθεριστική πόλη των Καννών στην Κυανή Ακτή έχει δοκιμάσει το λογισμικό παρακολούθησης, το οποίο είναι εγκατεστημένο σε υπαίθριες αγορές και σε λεωφορεία, ωστόσο δεν είναι σαφές πόσες πόλεις θα υιοθετήσουν αυτή την ψηφιακή παρακολούθηση. «Καμία εικόνα δεν αποθηκεύεται, διασφαλίζοντας ότι προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα» επισημαίνει η εταιρεία «Datakalab» ανακοινώνοντας τη συνεργασία της με το δημαρχείο των Καννών εν όψει της χαλάρωσης των μέτρων.

Θα ειδοποιούνται αμέσως οι αρχές:

Το γαλλικό σύστημα επιτήρησης περιλαμβάνει μια αυτόματη ειδοποίηση προς τις αρχές της πόλης και την αστυνομία όπου εντοπίζονται παραβιάσεις της μάσκας και δεν τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ωστόσο, η Datakalab επιμένει ότι δεν πρόκειται περί «αναγνώρισης προσώπου», καθώς το σύστημα δεν αποθηκεύει δεδομένα. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι αλγόριθμοί της μπορούν να ενσωματωθούν σε υπάρχοντα συστήματα σε δημόσιους χώρους, όπως νοσοκομεία, σταθμοί, αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα.

Υπενθυμίζεται, ότι από τις 11 Μαΐου οι μάσκες προσώπου θα είναι υποχρεωτικές στη Γαλλία για τις δημόσιες συγκοινωνίες και τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ και τα καταστήματα θα έχουν επίσης το δικαίωμα να ζητούν από τους πελάτες να φορούν μάσκες και να διασφαλίζουν ότι παραμένουν σε απόσταση ενός μέτρου μεταξύ τους. Ο δήμαρχος των Καννών, Ντέιβιντ Λίζναρντ, δήλωσε πως «αυτή η τεχνολογία δεν αναγνωρίζει τους ανθρώπους, αλλά μας δίνει μόνο μαθηματική ανάλυση για να καλύψουμε τις ανάγκες των ανθρώπων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments