Πολιτική

Θεοδωρικάκος εστίαση – σχολεία: Η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών

Θεοδωρικάκος εστίαση – σχολεία: Η τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών
Θεοδωρικάκος εστίαση - σχολεία: Δηλώσεις για το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και για την επανέναρξη των μαθημάτων για τα παιδιά της Γ' Λυκείου έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Θεοδωρικάκος εστίαση – σχολεία: Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και των σχολείων με τη σταδιακή άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ο υπουργός μίλησε στο Live News στο Mega, για τα καταστήματα εστίασης τόνισε ότι ο σχεδιασμός προβλέπει επέκταση των κοινόχρηστων χώρων που καταλαμβάνουν τα καταστήματα για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα. «Θα αυξηθεί σημαντικά ο χώρος χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ πρόσθετο φόρο. Ζητάμε επίσης από τους δήμους να μειώσουν τα τέλη έως και 50%».

Σε συνεργασία με τους δημάρχους

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν απέκλεισε να χρησιμοποιηθούν και οι ημιυπαίθριοι και είπε ότι όλα αυτά θα αποφασιστούν σε συνεργασία με τους δημάρχους για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού. «Όπως τα καταφέραμε στην καραντίνα αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα», είπε. Όταν ρωτήθηκε για το άνοιγμα των εστιατορίων νωρίτερα από την 1η Ιουνίου εξήγησε ότι «αυτό δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Θα κριθεί από τους λοιμωξιολόγους. Αν τα πράγματα πάνε ομαλά μακάρι να άνοιγαν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης».

Για τα σχολεία και το κάλεσμα της ΟΛΜΕ να μην παρουσιαστούν οι καθηγητές από αύριο στα σχολεία είπε: «Έχουμε ζητήσει από τους δήμους και τους έχουμε επιχορηγήσει με 28 εκατομμύρια προκειμένου τα σχολεία να είναι έτοιμα. Το κράτος έχει πάρει όλα τα μέτρα τα σχολεία μας να είναι πεντακάθαρα και τα παιδιά να πάνε εκεί με συνθήκες απόλυτης ασφάλειας».

Στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη

Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε για αύριο Τετάρτη 6 Μαΐου η ΟΛΜΕ, η οποία εναντιώνται στην επιστροφή των καθηγητών στα σχολεία για να κάνουν τις προετοιμασίες για την έναρξη των μαθημάτων που έχει οριστεί για τις 11 Μαΐου, όσον αφορά τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Η στάση εργασίας θα γίνει στις 3 πρώτες ώρες του ημερήσιου και του εσπερινού ωραρίου. Παράλληλα, η ΟΛΜΕ προτρέπει τις τοπικές ενώσεις εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ) να κηρύξουν επιπλέον τρίωρη στάση εργασίας μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί όσους καθηγητές ανήκουν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν χρήση των προβλεπομένων αδειών (ειδικού σκοπού, αναρρωτικές, κανονικές) για τις 7 και 8 Μαΐου.

Η ΟΛΜΕ, καθώς οι καθηγητές θα πρέπει να βρίσκονται από αύριο στις σχολικές μονάδες, κάνει λόγο για παρά τις ελλείψεις σε ατομικά μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) στα σχολεία για τον κορωνοϊό, υποστηρίζει ότι στα περισσότερα σχολεία δεν έχουν γίνει απολυμάνσεις, ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές (αίθουσες με τα απαραίτητα τετραγωνικά μέτρα), αλλά και ότι δεν έχουν προβλεφθεί άδειες για τους εκπαιδευτικούς που έχουν ασθένειες που δεν συμπεριλαμβάνονται στο ΦΕΚ του ΥΠΕΣ ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον, ούτε υπάρχει μέριμνα για τις άδειες ειδικού σκοπού των αναπληρωτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments