Διεθνή

Banksy νέο έργο: Μια νοσηλεύτρια γίνεται ο σούπερ ήρωας ενός παιδιού

Banksy νέο έργο: Μια νοσηλεύτρια γίνεται ο σούπερ ήρωας ενός παιδιού
Banksy νέο έργο: Όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τον κορωνοϊό, έχουν κερδίσει τον σεβασμό όλων. Ο Banksy δεν έχασε την ευκαιρία να αποτυπώσει αυτή την εικόνα με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Banksy νέο έργο: Ο Banksy για άλλη μια φορά καταφέρνει να αποτυπώσει την πραγματικότητα που βιώνουμε με ένα υπέροχο έργο. Η πανδημία του κορωνοϊού έφερε στο προσκήνιο τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα συστήματα υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης σε όλο τον πλανήτη.

Ο πασίγνωστος καλλιτέχνης δημιούργησε ένα μικρό αγόρι που επιλέγει μια νοσοκόμα ως τον σούπερ ήρωα με τον οποίο θέλει να παίξει, αντί του Μπάτμαν ή του Σπάιντερμαν που είναι πεταμένοι παράμερα. Στο νέο έργο του ο Banksy αποτυπώνει την ευγνωμοσύνη των Βρετανών προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) κατά τη διάρκεια της νέας υγειονομικής κρίσης. Τα αποκαλυπτήρια του έργου έγιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον, στη νότια Αγγλία, σήμερα Τετάρτη.

Δείτε το πανέμορφο έργο

Φωτογραφία του ιδιαίτερου δημιουργήματός του αναρτήθηκε, επίσης, στον λογαριασμό του διάσημου καλλιτέχνη στο Instagram με τη λεζάντα «Game Changer» (αυτός που αλλάζει το παιχνίδι).

Η διευθύνουσα σύμβουλος του νοσοκομείου Πόλα Χεντ έγραψε σε ανάρτησή της: «Είμαι τόσο υπερήφανη που κάνω τα αποκαλυπτήρια αυτού του φανταστικού έργου τέχνης… που δημιούργησε ο #Banksy ως ένα ευχαριστώ προς όλους όσοι εργάζονται για το NHS και το νοσοκομείο μας».

Πριν από λίγο καιρό ο Banksy δημιούργησε και άλλη φωτογραφία για τον κορωνοϊό με το σήμα κατατεθέν του, τους αρουραίους να τρέχουν πανικόβλητοι σε ένα μπάνιο, σχολιάζοντας: «Η σύζυγός μου μισεί όταν εργάζομαι από το σπίτι».

Το νέο έργο του θα εκτίθεται στο νοσοκομείο μέχρι τη λήξη του lockdown και έπειτα θα δημοπρατηθεί στο πλαίσιο φιλανθρωπικής δραστηριότητας υπέρ του NHS, όπως μεταδίδει το BBC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments