Διεθνή

Έτσι θα είναι οι σχολικές τάξεις λόγω κορωνοϊού

Έτσι θα είναι οι σχολικές τάξεις λόγω κορωνοϊού
Αλλάζουν όλα όσα γνωρίζαμε για τη διεξαγωγή των μαθημάτων στις σχολικές αίθουσες.

Η πανδημία είναι σαφές πως βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με τις περισσότερες χώρες του πλανήτη να μετρούν καθημερινά τις πληγές τους ανακοινώνοντας νέα θύματα. Το σύνολο των χωρών μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας προχωρά στην σταδιακή άρση των μέτρων περνώντας στη δεύτερη φάση επαναφέροντας την κανονικότητα τοποθετώντας ωστόσο νέες συνθήκες.

Είναι σαφές πως η νέα πραγματικότητα θα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς πρώτο μέλημα όλων είναι ο περιορισμός μετάδοσης της πανδημίας και η αποφυγή μιας νέας έξαρσης. Για να επιτευχθεί αυτό τα κράτη καταστρώνουν τα πλάνα προκειμένου κάθε τομέας που ανοίγει να πληρεί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Έτσι και με τα σχολεία με τις αίθουσες να διαμορφώνονται κατάλληλα έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους.

Στο Ισραήλ οι τάξεις έχουν ήδη διαμορφωθεί κατάλληλα προκειμένου να φιλοξενήσουν τους μαθητές και να συνεχιστεί η σχολική σεζόν. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο τα θρανία βρίσκονται σε συγκεκριμένη απόσταση το ένα από το άλλο, ενώ σε κάθε ένα από αυτά έχει τοποθετηθεί πλέξιγκλας προκειμένου οι μαθητές να αισθάνονται ασφαλείς από τυχόν σταγονίδια που εκτοξεύονται από βήχα ή ακόμη και από την ομιλία. Στην Ελλάδα οι μαθητές θα ξεκινήσουν σταδιακά να εισέρχονται στις αίθουσες αρχής γενομένης με αυτούς της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι ταυτόχρονα προετοιμάζονται και για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments