Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: 165 νεκροί – 947 κρούσματα σε 24 ώρες

Γερμανία κορωνοϊός: 165 νεκροί – 947 κρούσματα σε 24 ώρες
Γερμανία κορωνοϊός: Κατά 165 αυξήθηκαν τα θύματα του κορωνοϊού στη Γερμανία το τελευταίο 24ωρο ενώ τα κρούσματα που καταγράφηκαν ανέρχονται σε 947.

Γερμανία κορωνοϊός: Σε 165 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται πλέον σε 6.996, δείχνουν τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπτερτ Κοχ, το οποίο είναι ειδικευμένο στις μολυσματικές ασθένειες. Ο ημερήσιος απολογισμός των θυμάτων κατέγραψε αύξηση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 947 στα 164.807. Η εξάπλωση του ιού μπήκε ξανά σε ανοδική τροχιά σε σύγκριση με το προηγούμενο διήμερο, κατά το οποίο καταγράφηκαν λιγότερα από 700 κρούσματα.

Χαλαρώνουν τα μέτρα:

“Η μάχη κατά του κορωνοϊού έχει εξελιχθεί πολύ καλά τις τελευταίες ημέρες”, δήλωσε η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), σύμφωνα με πηγές του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa). Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η Μέρκελ δήλωσε ότι μπορεί κανείς τώρα να μιλήσει για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που την ήθελαν έτοιμη να δώσει σήμερα, Τετάρτη, κατά την τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, το «πράσινο φως» για την άρση περισσότερων περιορισμών.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, o Λόταρ Βίλερ, εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει και δεύτερο, ενδεχομένως και τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, και προειδοποίησε για το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα όσο χαλαρώνουν οι περιορισμοί στην οικονομική και κοινωνική ζωή των πολιτών. «Γνωρίζουμε ότι με μεγάλη βεβαιότητα θα υπάρξει και δεύτερο κύμα. Οι περισσότεροι επιστήμονες είναι σίγουροι γι’ αυτό και πολλοί εκτιμούν ότι θα υπάρξει και τρίτο κύμα», δήλωσε ο καθηγητής Βίλερ, επισημαίνοντας ότι η σχεδιαζόμενη εφαρμογή για την ιχνηλάτηση των επαφών θα είναι τότε ιδιαίτερα χρήσιμη.

Ενόψει των αποφάσεων για περαιτέρω άρση των περιορισμών, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου που έχει την επιστημονική ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας στην Γερμανία τόνισε ότι, «όσο χαλαρώνουμε, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα για νέα κρούσματα». Γι’ αυτό, διευκρίνισε, η πολιτεία διευρύνει τα μέσα της. «Τα κρούσματα πρέπει να αναγνωρίζονται γρήγορα και να ιχνηλατούνται οι επαφές τους», σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι το σύστημα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένο για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού απ’ ό,τι ήταν για το πρώτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments