Πολιτική

Κορωνοϊός Πέτσας: Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους ανθρώπους του Πολιτισμού

Κορωνοϊός Πέτσας: Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους ανθρώπους του Πολιτισμού
Κορωνοϊός Πέτσας Πολιτισμός: Δηλώσεις για τη στρατηγική της κυβέρνησης γύρω από την στήριξη των ανθρώπων του Πολιτισμού έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Κορωνοϊός Πέτσας Πολιτισμός: Για την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τους ανθρώπους του Πολιτισμού μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, είπε ότι «εξετάστηκε το τι μπορούμε να κάνουμε περισσότερο -από αυτό που ήδη έχουμε κάνει- για να στηρίξουμε τον Πολιτισμό.

Όσοι είχαν ενεργές συμβάσεις, περίπου 45.000 άνθρωποι του καλλιτεχνικού, πολιτιστικού χώρου, εντάχθηκαν από την πρώτη στιγμή, από τον Μάρτιο στους πληττόμενους, εξήγησε. Περίπου 20.000 είναι αυτοί που λέγονται «ειδικές κατηγορίες», κυρίως ωρομίσθιοι, από μουσικούς, ηθοποιούς, ταξιθέτες, κ.ά. οι οποίοι έχουν ενταχθεί και αυτοί στα 800 ευρώ, με ΚΥΑ που εκδόθηκε πρόσφατα και θα πάρουν τα χρήματα σε λίγες μέρες. Δηλαδή, 65.000 είναι στο καθεστώς των 800 ευρώ.

Αναφορά και στους ανέργους

Πρόσθεσε ακόμα πως «υπάρχουν οι υπόλοιποι που ήταν άνεργοι πριν τον κορωνοϊό και έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας. Πρόκειται για περίπου 160.000 θέσεις, μέσα από τις οποίες μπορούν να βρουν θέση και οι άνεργοι του καλλιτεχνικού κόσμου. Αύριο θα έχουμε μια παρουσίαση από την κυρία Μενδώνη -κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών- στην οποία θα εξειδικεύσει δύο βασικά ζητήματα. Πρώτον, ποια προγράμματα μπορεί να αφορούν ανθρώπους από τον πολιτιστικό χώρο για δράσεις του υπουργείου Πολιτισμού μέσα στο καλοκαίρι, μετά και την ενίσχυση του Προϋπολογισμού του υπουργείου Πολιτισμού με 15 εκατ. ευρώ. Και δεύτερον, πώς σχεδιάζουμε να δούμε το θέμα εποχικότητας, που είναι κυρίως τα φεστιβάλ και τέτοιου είδους εκδηλώσεις, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη της Υγειονομικής Επιτροπής και με τις κατευθύνσεις που εκείνη θα δώσει».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι: «Είναι αρκετά πολύπλοκο το θέμα. Είναι άλλο ζήτημα οι χώροι με αριθμημένες θέσεις όπου είναι ευκολότερος ο έλεγχος για την τήρηση των αποστάσεων και άλλο οι χώροι που δεν έχουν αριθμημένες θέσεις. Και για τα δύο υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση και θα τα δείτε αυτά αναλυτικά αύριο. Αυτό που έχει σημασία, είναι να ξέρουν οι άνθρωποι του Πολιτισμού, όπως και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι άλλων κλάδων, πχ του τουριστικού, ότι εφόσον συνεχίζονται διοικητικές αναστολές και δεν θα μπορούν να δουλέψουν ή υπάρχει πολύ μεγάλη μείωση του τζίρου τους, θα συνεχιστεί η στήριξη της Πολιτείας, πάντα με κανόνες, η οποία θα είναι οριζόντια. Πρέπει να είναι κατανοητό σε όλους, ότι εφόσον υπάρξει ένα κατάστημα ή ένας κλάδος της οικονομίας που είναι κλειστός, γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, είτε γιατί έχει πολύ μεγάλη μείωση του τζίρου, θα συνεχιστεί η στήριξη της Πολιτείας για αρκετό χρονικό διάστημα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments