Ελλάδα

Άρση μέτρων κορωνοϊού στα σχολεία

Άρση μέτρων κορωνοϊού στα σχολεία
Όλες οι απαντήσεις στις ερωτήσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία ώστε οι μαθητές της Γ’ Λυκείου να επιστρέψουν στα θρανία μετά το γενικό lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Ήδη οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ετοιμάζονται ωστόσο υπάρχουν αρκετά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες. ‘Ηδη όμως υπάρχουν αντιδράσεις από την εκπαιδευτική ομοσπονδία που εκφράζει τις αμφιβολίες για τις απολυμάνσεις, την τήρηση αποστάσεων μέσα στην σχολική αίθουσα αλλά και τα μέτρα των εκπαιδευτικών.

Μάλιστα η ΟΛΜΕ κάλεσε σε τρίωρη στάση τους εκπαιδευτικούς για χθες Τετάρτη 6 Μαϊου που ήταν η πρώτη ημέρα για τους εκπαιδευτικούς να πάνε στα σχολεία ώστε να προετοιμαστούν για την Δευτέρα 11 Μαϊου όπου θα προσέλθουν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου. Επίσης η ΟΛΜΕ  καλεί όσους καθηγητές ανήκουν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους σε ευπαθείς ομάδες να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων αδειών (ειδικού σκοπού, αναρρωτικές, κανονικές) για τις 7 και 8 Μαΐου.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι στα περισσότερα σχολεία δεν έχουν γίνει απολυμάνσεις, δεν υπάρχουν οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές (αίθουσες με τα απαραίτητα τετραγωνικά μέτρα), δεν έχουν προβλεφθεί άδειες για τους εκπαιδευτικούς που έχουν ασθένειες ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στο άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον, ούτε υπάρχει μέριμνα για τις άδειες ειδικού σκοπού των αναπληρωτών. Από την πλευρά του το Υπουργείο Παιδείας απαντά σε κρίσιμες ερωτήσεις σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων όπως φαίνεται και στο infographic  του pagenews.gr με τις 7 πιο σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις που απασχολούν γονείς και μαθητές.

Από την πλευρά του ο ΕΟΔΥ έχει στείλει οδηγίες στα σχολεία για εκπαιδευτικούς, γονείς, κηδεμόνες  και μαθητές στις οποίες περιλαμβάνονται ενημερωτικά σημειώματα. Το ενημερωτικό υλικό περιέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με το Covid-19 και τα συμπτώματα της νόσου, τους τρόπους μετάδοσης, τα μέτρα αυτοπροστασίας και προστασίας τρίτων και τα μέτρα τα οποία είναι απαραίτητο να ληφθούν σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα της νόσου στο σχολείο.

Στο υλικό της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι Covid-19 και όσον αφορά στην επανέναρξη λειτουργίας σχολικών μονάδων, υπάρχουν συνοπτικές οδηγίες σε μορφή Check list για τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και συμπεριφοράς εντός του σχολείου που αφορούν μαθητές και εκπαιδευτικούς, αλλά και για τα μέτρα τα οποία πρέπει να λαμβάνουν οι γονείς σε καθημερινή βάση. Ειδικά για τους Διευθυντές των σχολείων έχουν συνταχθεί οδηγίες τόσο για την προετοιμασία του σχολείου πριν την επανέναρξη των μαθημάτων (διαδικασίες και πόροι), όσο και για την λειτουργία του σχολείου με ασφάλεια έως και την λήξη των μαθημάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments