Ελλάδα

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα [7 Μαΐου]

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα [7 Μαΐου]
Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα [7 Μαΐου]: Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, μας ενημερώνει για θέματα που αφορούν την πανδημία στη χώρα μας, καθώς και για τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

Τσιόδρας ανακοίνωση σήμερα για νέα κρούσματα στην Ελλάδα [7 Μαΐου]: Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για θέματα που αφορούν την πανδημία, Σωτήρης Τσιόδρας, μας ενημερώνει και σήμερα για τα νέα κρούσματα του ιού στην Ελλάδα. Στο πλευρό του, όπως πάντα είναι και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιας, ο οποίος με τη σειρά του θα αναφέρει τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούμε ευλαβικά όλοι μας ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του φονικού ιού στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση τα νέα κρούσματα στη χώρα μας ήταν 21, ενώ ο συνολικός αριθμός ανήλθε σε 2.663, ενώ οι νεκροί ανήλθαν στους 148.

Στους 148 τα θύματα από τον φονικό ιό στη χώρα μας

Την τελευταία του πνοή νικημένος από τον κορωνοϊό άφησε τα ξημερώματα της Πέμπτης ένας 75χρονος άνδρας, που είχε υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον φονικό ιό στην Ελλάδα έχουν φτάσει τους 148. Ο άνδρας σύμφωνα με τις πληροφορίες πέθανε ενώ νοσηλευόταν στην Εντατική, χωρίς όμως μηχανική υποστήριξη.

11 κρούσματα του κορωνοϊού  στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, τo 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο είναι η δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου διαπιστώθηκαν τα 11 κρούσματα του κορωνοϊού. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για ιατρικό προσωπικό ή στρατεύσιμους. O κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης ότι το τελευταίο 24ωρο έχει καταγραφεί ένας νέος θάνατος, με τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα να φτάνει τους 147, οι 40 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 36 ασθενείς, 8 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών και το 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Αξίζει να σημειωθεί ότι 82 ασθενείς, έχουν εξέλθει των ΜΕΘ. Το 55,5% των κρουσμάτων αφορά άνδρες, ενώ τα 603 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.326 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 87.052 κλινικά δείγματα.

Δεν μεταδίδεται από τα κουνούπια

Ο κ. Τσιόδρας μίλησε για το αν υπάρχει φόβος μετάδοσης του κορωνοϊού από τα κουνούπια, από τη στιγμή που οι πολίτες θα συνεχίσουν να επιλέγουν τον καλό αερισμό του σπιτιού τους και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που η θερμοκρασία ανεβαίνει και τα κουνούπια επιστρέφουν. Όπως είπε, ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από τα κουνούπια. Ωστόσο, σύστησε τη χρήση προστατευτικής σίτας στα παράθυρα, προκειμένου να προφυλαχθεί ο κόσμος από τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι.

Μεγάλη αντιπαράθεση υπάρχει για τον τρόπο που καταγράφονται οι θάνατοι από τον κορωνοϊό παγκόσμια, ενώ για το θέμα μίλησε και ο Σωτήρης Τσιόδρας στη χθεσινή ενημέρωση για την πανδημία.

Ο κ. Τσιόδρας απάντησε στις επικρίσεις που έχει δεχθεί για τον τρόπο που καταγράφονται οι νεκροί στην Ελλάδα. Τόνισε πως δεν είναι δική του επινόηση και μάλιστα εξήγησε πως ακολουθεί την ευρωπαϊκή πρακτική που ακολουθείται.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσιόδρας είπε πως σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νόσων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως θάνατος από κορωνοϊό θεωρείται οποιοδήποτε έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά. Ακόμα σημείωσε ότι δεν μπορούμε να καθορίσουμε σε ποσοστό πόσο συνέβαλλε ο ιός στον θάνατο ενός ασθενούς, σε αντίθετη περίπτωση, όπως είπε, θα υποτιμούσαμε τους θανάτους. Τέλος είπε, ότι στην Ελλάδα ακολουθούμε την επιστημονική πρακτική, που ακολουθείται και στην Ευρώπη, χωρίς σκοπιμότητες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments