Τεχνολογία

Δημιουργήθηκε το πρώτο ρομπότ που παίζει και γράφει μουσική

Δημιουργήθηκε το πρώτο ρομπότ που παίζει και γράφει μουσική
Οι μηχανικοί του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια φέρνουν στο φως το ρομπότ που δε αποκλείεται να παίξει μελλοντικά σημαντικό παράγοντα στη βιομηχανία της μουσικής.

Καθημερινά όλο και περισσότερες επιστημονικές ομάδες ασχολούνται πυρετωδώς προκειμένου να φέρουν στην καθημερινότητα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα που σκοπό θα έχουν να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή του ανθρώπου. Τα ρομπότ χρόνο με τον χρόνο μπαίνουν στη ζωή μας, με τις επιστημονικές κοινότητες να προσθέτουν σε αυτά καινοτόμες επιλογές που διευκολύνουν την καθημερινότητα. Τρανό παράδειγμα η παρακάτω εφεύρεση, η οποία πιθανότατα μελλοντικά να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία.

Ένα σπουδαίο τεχνολογικό επίτευγμα, που ενδεχομένως να διαφοροποιήσει και να εξελίξει τα δεδομένα της μουσικής βιομηχανίας ολοκλήρωσαν και παρουσίασαν οι μηχανικοί του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια. Πρόκειται για τον Σιμόν, το πρώτο ρομπότ που θα μπορεί, όχι μόνο να παίζει αλλά και να δημιουργεί τη δική του μουσική, μέσα από τη συνεργασία βέβαια με τους ανθρώπους.

Το όνομά του είναι Σιμόν και πρόκειται για ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που σχεδιάστηκε και εκπαιδεύτηκε μέσα από ένα σύνολο δεδομένων της ροκ, της τζαζ, μέχρι και της ραπ. Ο Σιμόν θα χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα και μέσα από αλγόριθμους θα δημιουργεί τη δική του ρομποτική μουσική, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να συμμετέχει σε πολυμελή συγκροτήματα, ή ακόμη και στον αυτοσχεδιασμό (freestyle) της ραπ με δικούς του στίχους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments