Διεθνή

Ali Erbas: «Η ομοφυλοφιλία είναι συνυπεύθυνη για την διάδοση του κορωνοϊού»

Ali Erbas: «Η ομοφυλοφιλία είναι συνυπεύθυνη για την διάδοση του κορωνοϊού»
Ali Erbas: Ο πνευματικός ηγέτης του Ισλάμ στην Τουρκία Αλί Ερμπάς δηλώνει ότι η ομοφυλοφιλία είναι συνυπεύθυνη για την διάδοση του κορωνοϊού, θέση που ενστερνίζεται και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ali Erbas: Ο ιμάμης και επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) στην Τουρκία, είναι γνωστός για τις συντηρητικές θέσεις του. Πριν λίγες ημέρες κατά την έναρξη του Ραμαζανιού δήλωσε ότι ο κορωνοϊός οφείλεται στους ομοφυλόφιλους και τους άτεκνους, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του. 

Όπως μετέδωσε η Deutsche Welle οι δηλώσεις του προκάλεσαν την οργή οργανώσεων υπεράσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων, νομικών αλλά και πολιτικών. Ο Ερμπάς άνοιξε την πόρτα στο μίσος και στις διακρίσεις, του επιρρίπτουν. Για τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης της χώρας απλά έκανε το καθήκον του.

«Η αξιολόγηση έγινε σύμφωνα με το Ισλάμ και το κοράνι» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «είναι ολόσωστη».

Και δεν είναι μόνο αυτό. Τάχθηκε επανειλημμένα εναντίον του Δικηγορικού Συλλόγου της Άγκυρας που επέκρινε τις θέσεις του Ερμπάς, λέγοντας ότι η κριτική των νομικών δεν είναι τίποτα άλλο από μια επίθεση εναντίον του Ισλάμ και του τουρκικού κράτους. Για τον Δικηγορικό Σύλλογο οι θέσεις του Ερμπάς δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλούν οργή. Στο παρελθόν είχε υπερασπιστεί παιδεραστές και μισογύνηδες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments