Διεθνή

Ισπανία κορωνοϊός σήμερα: 213 νεκροί – 1.122 σε 24 ώρες

Ισπανία κορωνοϊός σήμερα: 213 νεκροί – 1.122 σε 24 ώρες
Ισπανία κορωνοϊός σήμερα: Κατά 213 αυξήθηκαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ισπανία το τελευταίο 24ωρο. Την ίδια ώρα η χώρα κατέγραψε 1.122 νέα κρούσματα.

Ισπανία κορωνοϊός σήμερα: Ο ημερήσιος απολογισμός των νεκρών από κορωνοϊό στην Ισπανία έπεσε σήμερα στους 213 από 244 που ήταν μια ημέρα πριν, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την νόσο ανήλθε σήμερα σε 26.070 από 25.857 που ήταν χθες.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τα 221.447 από 220.325 μια ημέρα πριν.

Η μεγάλη πλειονότητα των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ισπανία είναι νοσηλευτές: μια τάση που παρατηρείται εδώ και ημέρες σε μια χώρα, όπου η επιδημία συνεχίζει να επιβραδύνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Μεταξύ των 867 νέων κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν, το 73% (631) είναι επαγγελματίες υγείας στη χώρα.  Από την 28η Απριλίου, το νοσηλευτικό προσωπικό αντιπροσωπεύει το 66% (με 5.587 κρούσματα) των περισσότερων από 8.500 νέα κρούσματα. Συνολικά, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέσω του μοριακού τεστ PCR και τεστ αντισωμάτων έχει υπερβεί τις 250.000, εκ των οποίων το 18% είναι νοσηλευτές (43.956).

Σε δύο νοσοκομεία της περιοχής της Μαδρίτης και της Καταλωνίας, σχεδόν το 11% του προσωπικού προσβλήθηκε από τη νόσο από την αρχή της επιδημίας, υπογράμμισε χθες ο διευθυντής του Κέντρων Υγειονομικών Εκτάκτων Αναγκών, ο γιατρός Φερνάνδο Σιμόν. «Η ασθένεια εκδηλώθηκε με ηπιότερα συμπτώματα» στους νοσηλευτές λόγω της μικρότερης ηλικίας τους σε σύγκριση με την πλειοψηφία των θυμάτων, συμπλήρωσε ο Σιμόν.

Κατά τη διάρκεια της επιδημίας, πολλά νοσοκομεία κατακλύστηκαν από ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας κατήγγειλαν την έλλειψη εξοπλισμού προστασίας, όπως οι μάσκες. Αφού παραδέχθηκε ότι υπήρξε έλλειψη, η κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι εξομάλυνε την τροφοδοσία εξοπλισμών τις τελευταίες εβδομάδες. Όμως, πριν από κάποιες ημέρες, ο ισπανικός Σύλλογος Γιατρών των Κέντρων Υγείας συνέχισε να εκφράζει την «ανησυχία του για την έλλειψη επαρκών μέσων» προστασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments