Διεθνή

Το απίστευτο κέρδος που θα είχες σήμερα αν επένδυες 1.000 δολάρια στο Netflix πριν 10 χρόνια

Το απίστευτο κέρδος που θα είχες σήμερα αν επένδυες 1.000 δολάρια στο Netflix πριν 10 χρόνια
Η πορεία του Netflix τα τελευταία χρόνια είναι ραγδαία κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από αυξημένα κέρδη του.

Η περίοδος της καραντίνας έκανε όλο και περισσότερους να καταφύγουν στις σειρές και τις ταινίες προκειμένου να σκοτώσουν τον χρόνο τους. Το Netflix πήρε φωτιά και είναι χαρακτηριστικό ότι η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι αύξησε κατά 15,8 εκατομμύρια τους συνδρομητές του παγκοσμίως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόβλεψη πριν την καραντίνα έλεγε ότι το Netflix θα παρουσιάσει αύξηση κατά επτά εκατομμύρια.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτά τα νούμερα είναι μεγάλα για μια εποχή που πλέον το Netflix δεν παίζει μόνο του. Οι πλατφόρμες των Amazon, apple, HBO και Disney έχουν ξεκινήσει δυναμικά με ποιοτικές δουλείες και μεγάλα ονόματα από τον χώρο του θεάματος. Ωστόσο παρά τον έντονο ανταγωνισμό το Netflix παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων.

Ζαλίζουν τα νούμερα

Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου του 2020 έφθασαν τα 5,76 δισεκατομμύρια δολάρια (αυξημένα κατά 27% σε σχέση με το περυσινό πρώτο τρίμηνο), ενώ τα κέρδη του Netflix σχεδόν διπλασιάσθηκαν στα 709 εκατομμύρια δολάρια, από 344 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Από την άλλη πλευρά, το Netflix επεσήμανε ότι, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, έχουν σταματήσει σχεδόν όλες οι παραγωγές του ανά τον κόσμο και ο προγραμματισμός ορισμένων νέων ταινιών και σειρών θα καθυστερήσει κατά περίπου ένα τρίμηνο.

Οι επενδυτές βλέπουν θετικές προοπτικές και η μετοχή της εταιρείας έχει ανέβει πάνω από 30% μέχρι στιγμής φέτος. «Το Netflix είναι και θα συνεχίσει να είναι η εταιρεία media που έχει υποστεί τη μικρότερη επίπτωση από την Covid-19. Το προϊόν της ταιριάζει σχεδόν τέλεια σε έναν πληθυσμό που ξαφνικά έχει βρεθεί κλεισμένος μέσα στο σπίτι», δήλωσε στο BBC ο αναλυτής Έρικ Χάγκστρομ της εταιρείας eMarketer.

Για να καταλάβει κάποιος το πόσο έχει μεγαλώσει οικονομικά το Netflix,όποιος είχε αποφασίσει πριν δέκα χρόνια να πραγματοποιήσει μία επένδυση 1.000 δολαρίων στο Netflix, σήμερα θα είχε στην κατοχή σου 30.000 δολάρια. Τριάντα φορές πάνω τα λεφτά σου, όπως υποστηρίζει το CNBC, σε έρευνά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments