Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: 151 οι νεκροί – Κατέληξε 69χρονος άνδρας στον «Ευαγγελισμό»

Κορωνοϊός Ελλάδα: 151 οι νεκροί – Κατέληξε 69χρονος άνδρας στον «Ευαγγελισμό»
Κορωνοϊός Ελλάδα: Μακραίνει η «μαύρη» λίστα με τους νεκρούς του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Κατέληξε 69χρονος άνδρας στον «Ευαγγελισμό».

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας ακόμα συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό. Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» κατέληξε 69χρονος άνδρας με βαρύ υποκείμενο νόσημα. Μάλιστα, βρισκόταν σε ΜΕΘ. Πλέον, οι νεκροί στην Ελλάδα από τον φονικό ιό είναι 151.

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε νωρίτερα το απόγευμα 13 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 6 εκ των οποίων αφορούν χώρους με συναθροίσεις κρουσμάτων. Συνολικά, 2.691 πολίτες έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό, με το 55,5% εξ αυτών να είναι άνδρες. Από αυτούς, 603 κρούσματα κορωνοϊού σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.349 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα. Ως σήμερα, έχουν ληφθεί 94.291 κλινικά δείγματα για τεστ κορωνοϊού.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 32 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ, με ενδιάμεση ηλικία τα 67 έτη, εκ των οποίων 9 είναι γυναίκες. Το 97% των βαριά ασθενών με κορωνοϊό έχουν υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Ως σήμερα 85 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα μας, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας αναφέρθηκε kai στα τεστ αντισωμάτων λέγοντας ότι όσο αυξάνει το ποσοστό αυτών που νοσούν τόσο αυξάνει και το ποσοστό επιτυχίας των τεστ αντισωμάτων. Και γι’ αυτό μελέτες αντισωμάτων θα χρησιμοποιηθούν για επιδημιολογικούς σκοπούς στην χώρα μας.

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι σύμφωνα με μελέτη που έγινε στη Νέα Υόρκη άνθρωποι με αντισώματα θα εμφανίζουν κάποιου είδους ανοσία στον ιό. Αναφερόμενος στήν τοποθέτηση από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για δεύτερο κύμα του ιού το καλοκαίρι ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η επίδραση του καλοκαιριού στον ιό δεν θα είναι από μόνη της ικανή για τον μηδενισμό του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments