Ελλάδα

Σωτήρης Τσιόδρας κορωνοϊός: “Το καλοκαίρι δεν είναι ικανό από μόνο του να μηδενίσει τον ιό”

Σωτήρης Τσιόδρας κορωνοϊός: “Το καλοκαίρι δεν είναι ικανό από μόνο του να μηδενίσει τον ιό”
Σωτήρης Τσιόδρας κορωνοϊός: Kατά την σημερινή ενημέρωση ο καθηγητής αναφέρθηκε στα τεστ αντισωμάτων λέγοντας ότι όσο αυξάνει το ποσοστό αυτών που νοσούν τόσο αυξάνει και το ποσοστό επιτυχίας των τεστ αντισωμάτων.

Σωτήρης Τσιόδρας κορωνοϊός: Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα μας, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε στα τεστ αντισωμάτων λέγοντας ότι όσο αυξάνει το ποσοστό αυτών που νοσούν τόσο αυξάνει και το ποσοστό επιτυχίας των τεστ αντισωμάτων. Και γι’ αυτό μελέτες αντισωμάτων θα χρησιμοποιηθούν για επιδημιολογικούς σκοπούς στην χώρα μας.

Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι σύμφωνα με μελέτη που έγινε στη Νέα Υόρκη άνθρωποι με αντισώματα θα εμφανίζουν κάποιου είδους ανοσία στον ιό. Αναφερόμενος στο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για δεύτερο κύμα του ιού το καλοκαίρι ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η επίδραση του καλοκαιριού στον ιό δεν θα είναι από μόνη της ικανή για τον μηδενισμό του ιού.

13 κρούσματα σήμερα – 2.691 πολίτες έχουν προσβληθεί συνολικά από τον ιό – 150 οι θάνατοι στη χώρα μας

Οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν για ακόμη μια μέρα τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού και τους νεκρούς στη χώρα μας. Ειδικότερα, τα κρούσματα του κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 13, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.691, σύμφωνα και με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσιόδρα. Επίσης, οι θάνατοι έφτασαν τους 150, αφού σήμερα έφυγαν από τη ζωή δύο συμπολίτες μας.

 Θετικός στον ιό οδηγός στα τρόλει

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους εργαζομένους στα τρόλει, ο εντοπισμός οδηγού που βρέθηκε να είναι θετικός στον ιό, έπειτα από έντονη αδιαθεσία που ασθάνθηκε. Ειδικότερα ο εν λόγω οδηγός αφού αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία χθες Πέμπτη, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο για έλεγχο, στον οποίο εντοπίστηκε ότι είναι θετικός στη νόσο του κορωνοιού. Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες των εργαζομένων, παρουσιάζει πυρετό αλλά τα συμπτώματά του είναι ήπια.

Ο οδηγός προέρχεται από το αμαξοστάσιο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο οποίο ύστερα από την ιχνηλάτηση των επαφών του που έγινε κατόπιν των εργαστηριακών του εξετάσεων, έχουν τεθεί σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους ακόμα δέκα εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments