Ελλάδα

Μπουζούκια κορωνοϊός: Νυχτερινά κέντρα χωρίς λουλούδια, πίστα και μπαρ

Μπουζούκια κορωνοϊός: Νυχτερινά κέντρα χωρίς λουλούδια, πίστα και μπαρ
Μπουζούκια κορωνοϊός: Ένα τελείως διαφορετικό σκηνικό από αυτό που ξέραμε μέχρι σήμερα θα υπάρξει στα νυχτερινά κέντρα της χώρας όταν αυτά θα επιτραπεί να ξεκινήσουν ξανά τη λειτουργία τους.

Μπουζούκια κορωνοϊός: Αυτά που ξέραμε μέχρι σήμερα για τον τρόπο διασκέδασης στα νυχτερινά κέντρα θα πρέπει να τα ξεχάσουμε. Η πανδημία αφήνει πίσω της τις συνήθειες και φέρνει μια εποχή με περιορισμούς στη διασκέδαση, με τα μπουζούκια να καλούνται να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προτού ανοίξουν για το κοινό.

Τα μπουζούκια που θα ανοίξουν το καλοκαίρι – πολλά από αυτά θα παραμείνουν κλειστά – θα πρέπει να πληρούν όλες τις προδιαγραφές προκειμένου να φιλοξενήσουν θαμώνες. Οι μουσικές σκηνές με χιλιάδες κόσμου ο ένας δίπλα στον άλλον ανήκουν στο παρελθόν, καθώς τα μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν ως βασικό μέλημα τον περιορισμό των ατόμων για κάθε χώρο εστίασης και ψυχαγωγίας.

Αρχικά θα πρέπει οι υπεύθυνοι των νυχτερινών κέντρων να τοποθετήσουν τα τραπέζια τους με τέτοιο τρόπο που θα απέχουν δύο μέτρα ενώ στο κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται μέχρι τέσσερα άτομα. Ουσιαστικά ένας χώρος που χωράει 200 άτομα, επιτρέπεται να υποδεχθεί μόνο 70.

Εκείνο που επίσης απαγορεύεται και είναι αναπόσπαστο κομμάτι τέτοιων μαγαζιών είναι η πίστα. Η εποχή του κορωνοϊού, επιτάσσει μπουζούκια χωρίς πίστα έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός από θαμώνες που χορεύουν, ο ένας δίπλα στον άλλον. Φυσικά από τη στιγμή που δεν γίνεται να υπάρχουν πίστες, θα πρέπει να απαγορεύονται και τα λουλούδια καθώς περνούν από πολλά χέρια και σίγουρα μπορεί να αποτελούν εστία μόλυνσης από τον ιό.

Είναι γεγονός πώς όλα τα παραπάνω οδηγoύν τους επιχειρηματίες, γενικότερα στο χώρο της εστίασης, σε ασύμφορες οικονομικές καταστάσεις με αποτέλεσμα πολλοί να σκέφτονται να μην ανοίξουν τα καταστήματα τους. Πάντως οι πρώτες πληροφορίες για μεγάλες καλοκαιρινές πίστες της περιοχής, είναι απογοητευτικές καθώς πληροφορίες τις θέλουν να παραμένουν κλειστές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments