Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τις 31.000 οι νεκροί – 626 νέοι θάνατοι

Βρετανία κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τις 31.000 οι νεκροί – 626 νέοι θάνατοι
Βρετανία κορωνοϊός: Αυξήθηκαν οι νεκροί το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία. Οι αλλαγές που πρόκειται να ανακοινώσει την Κυριακή ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα είναι πολύ προσεκτικές, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος τη χώρας.

Βρετανία κορωνοϊός: Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της κυβέρνησης για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πανδημία, οι νεκροί από τον κορωνοιό ξεπέρασαν τις 31.000 συνολικά στη Βρετανία (31.241), με 626 νέες απώλειες το τελευταίο 24ωρο, σε νοσοκομεία και στην υπόλοιπη κοινότητα. Ειδικότερα, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Τζορτζ Γιουστίς, ανακοίνωσε χρηματοδότηση με 16 εκατομμύρια λίρες προς τις φιλανθρωπικές οργανώσεις για την προσφορά γευμάτων προς τις ευάλωτες ομάδες.

“Δεν πρόκειται να γίνει κάποια δραματική αλλαγή μέσα σε μία νύχτα”

Επανέλαβε δε ότι οι αλλαγές που πρόκειται να ανακοινώσει την Κυριακή ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα είναι πολύ προσεκτικές και ότι «δεν πρόκειται να γίνει κάποια δραματική αλλαγή μέσα σε μία νύχτα». Παράλληλα ένα βρέφος έξι εβδομάδων έγινε το μικρότερο σε ηλικία θύμα από τον κορωνοϊό, το οποίο πέθανε πριν λίγες μέρες σε νοσοκομείο στην Αγγλία, αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, πριν να κολλήσει τον ιό.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, πως στη Νέα Υόρκη ένα πεντάχρονο παιδί πέθανε  από φλεγμονώδη νόσο με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της νόσου Καβασάκι, που πιθανόν συνδέεται με την Covid-19, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης ‘Αντριου Κουόμο. Υπάρχουν πλέον 73 περιπτώσεις παιδιών με τέτοια συμπτώματα που έχουν καταγραφεί στην Πολιτεία, όπου η επιδημία υποχωρεί, διευκρίνισε.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αρκετές χώρες ανέφεραν περιπτώσεις παιδιών που παρουσίασαν αυτά τα συμπτώματα τα οποία μοιάζουν με μια σπάνια πάθηση, τη νόσο Καβασάκι. Η σχέση με την Covid-19 δεν έχει διαπιστωθεί επίσημα, αλλά οι επιστήμονες την θεωρούν πιθανή. Ο ‘Αντριου Κουόμο είπε επίσης κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύτηκαν σε όλη τη Νέα Υόρκη έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθώς η πλέον πληγείσα Πολιτεία από την πανδημία βρήκε πώς να «ελέγξει το θηρίο».

Η εκτόξευση του αριθμού των θανάτων το προηγούμενο 24ώρο παρατείνει την καραντίνα στη Βρετανία, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments