Οικονομία

Παρατείνεται η υποβολή αίτησης για το επίδομα των 600 ευρώ σε επιστήμονες

Παρατείνεται η υποβολή αίτησης για το επίδομα των 600 ευρώ σε επιστήμονες
Παράταση για τις αιτήσεις των επιστημόνων που δικαιούνται το επίδομα των 600 ευρώ. Οι δικαιούχοι οφείλουν να συμπληρώσου τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού.

Έως την Παρασκευή 15 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (supportemployees.services.gov.gr) από τους δικαιούχους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες για τη λήψη του επιδόματος ειδικού σκοπού, ύψους 600 ευρώ.

Δικαιούχοι των 600 ευρώ είναι οι επιστήμονες – ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι εντάσσονται στους έξι βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας, βάσει Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) – δηλαδή οι δικηγόροι, μηχανικοί, εκπαιδευτικοί, ιατροί, ερευνητές, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, φυσιοθεραπευτές κ.α.

Πρόκειται για τους συμμετέχοντες του προγράμματος voucher – τηλεκπαίδευσης, το οποίο εντέλει ακυρώθηκε, κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όσοι είχαν υποβάλει σχετική αίτηση, δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, ενώ όσοι έχουν ήδη λάβει την προκαταβολή των 400 ευρώ (ως αντίτιμο για τη συμμετοχή στο voucher) θα εισπράξουν το επιπλέον ποσό των 200 ευρώ.

Ωστόσο, όσοι δικαιούχοι δεν είχαν λάβει μέρος στην παραπάνω διαδικασία, καλούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση έως τις 15 Μαΐου του 2020, μέσω της ιστοσελίδας «supportemployees.services.gov.gr».

Πώς γίνεται η αίτηση

Ο δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης – αποζημίωσης ειδικού σκοπού οφείλει να συμπληρώσει τα στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού (IBAN, τράπεζα) στον οποίον και θα καταβληθεί το ποσό των 600 ευρώ. Καλείται επίσης να επιβεβαιώσει τα στοιχεία επικοινωνίας του και να συμπληρώσει υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments