Οικονομία

Συντάξεις Ιουνίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής

Συντάξεις Ιουνίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής
Συντάξεις Ιουνίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεων του Ιουνίου.

Συντάξεις Ιουνίου: Την Τετάρτη 20 Μαΐου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου στους δικαιούχους, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται την Τρίτη 2 Ιουνίου. Την αρχή θα κάνει το ΙΚΑ, έξι ημέρες αργότερα θα καταβάλλουν τα χρήματα ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ για να ακολουθήσει το Δημόσιο, το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ταμεία των μισθωτών.

Αναλυτικά:

  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020 τις συντάξεις Ιουνίου 2020 (Συνταξιούχοι που το ΑΜΚΑ λήγει σε 1,3,5,7,9).
  • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Παρασκευή 22 Μαΐου 2020 (Συνταξιούχοι που το ΑΜΚΑ λήγει σε 0,2,4,6,8)
  • Ο ΟΑΕΕ, ο ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλουν την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 τις συντάξεις Ιουνίου 2020.
  • Το Δημόσιο, το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν την Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 τις συντάξεις.
  • Την ίδια ημέρα (28 Μαΐου) θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.
  • Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020 τις επικουρικές συντάξεις Ιουνίου 2020.

Πως θα αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα:

Εν τω μεταξύ, ορίστηκε ο τρόπος και η διαδικασία πληρωμής των αδειών ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού τομέα. Να τονίσουμε πως οι Α.Π.Δ. του Μαρτίου πρέπει να υποβληθούν έως την επόμενη Παρασκευή 15 Μαΐου. Σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπεγράφη από τους συναρμόδιους υπουργούς, η πληρωμή θα γίνει σε δυο στάδια:

  • Αρχικά οι εργοδότες θα πρέπει να καταβάλλουν στους εργαζόμενούς τους το σύνολο των ημερομισθίων τους κανονικά δηλαδή τόσο αυτών που πρέπει να καλύψουν οι ίδιοι ως εργοδότες όσο και αυτών που καλύπτονται από το υπουργείο Εργασίας. Οι μισθωτοί που έκαναν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού θα πληρωθούν κανονικά από τον εργοδότη τους, όπως συμβαίνει όταν λαμβάνουν την καλοκαιρινή άδεια αναψυχής τους. Στο πλαίσιο αυτό οι εργοδότες οφείλουν να δηλώσουν στην Α.Π.Δ το σύνολο των ημερών αδείας ειδικού σκοπού.
  • Το πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δηλώσουν στο σύστημα «Εργάνη» με έντυπο ειδικού σκοπού τις ημέρες της ειδικής άδειας που έλαβαν οι εργαζόμενοι τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο συλλήβδην. Στο ειδικό έντυπο θα δηλώνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία συμπεριλαμβανομένων των ημερών της άδειας ειδικού σκοπού, των μικτών αποδοχών των εργαζομένων για τις αντίστοιχες ημέρες άδειας και το σύνολο της δαπάνης για κάθε εργαζόμενο που τελεί σε τέτοια άδεια. Το υπουργείο Εργασίας, μετά από την πλήρη επεξεργασία των στοιχείων που θα δηλωθούν στο σύστημα «Εργάνη» από τους εργοδότες, θα καταβάλει το ποσό που υποχρεούται στον εργοδότη που αντιστοιχεί στο ποσό των μικτών αποδοχών του ημερομισθίου του εργαζόμενου για κάθε ημέρα άδειας ειδικού σκοπού πλέον των εργοδοτικών εισφορών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments