Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός σήμερα: 194 νεκροί – 1.083 κρούσματα σε 24 ώρες

Ιταλία κορωνοϊός σήμερα: 194 νεκροί – 1.083 κρούσματα σε 24 ώρες
Ιταλία κορωνοϊός σήμερα: Ευχάριστα νέα για την Ιταλία καθώς τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν κάτω από 200 θάνατοι.

Ιταλία κορωνοϊός σήμερα: Σε 30.395 θανάτους και 216.268 κρούσματα ανέρχεται ο συνολικός απολογισμός από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, κατά 194 (έναντι 243 την Παρασκευή) διαμορφώθηκε ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων τις τελευταίες 24 ώρες. Παράλληλα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν σε 1.083.

Ως εκ τούτου, μετά και τα σημερινά στοιχεία, ο μέχρι στιγμής απολογισμός ανέρχεται σε 30.395 θανάτους και 216.268 κρούσματα.

Η γειτονική χώρα εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στις πλέον πληττόμενες περιοχές του πλανήτη. Εξάλλου, διαθέτει την τρίτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων και των θυμάτων. Πάντως, χάρη στα τελευταία αισιόδοξα στοιχεία από την εξέλιξη της πανδημίας, η ιταλική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στα πρώτα βήματα άρσης των έκτακτων μέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό, τα πάρκα και τα εργοστάσια έχουν ήδη «ανοίξει» τις πύλες του, ενώ κανονικά πραγματοποιούνται οι take away παραγγελίες σε καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια. Περαιτέρω «χαλάρωση» αναμένεται από τις 18 Μαΐου. Η πανδημία του κορωνοϊού πρωτοεμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στην πόλη Γουχάν της κινεζικής επαρχίας Γουμπέι. Έκτοτε έχει εξαπλωθεί σ’ όλο τον πλανήτη, με τον αριθμό των κρουσμάτων να υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια και των θυμάτων τις 276.000.

Η μεγάλη αλλαγή που παρουσιάζεται σε ασθενείς με Covid-19:

Σε παρέμβασή του το Σάββατο στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό La7, o Τζουζέπε Ρεμούτσι, διευθυντής του ινστιτούτου φαρμακολογίας του Μιλάνου Μάριο Νέγκρι, δήλωσε ότι «οι ασθενείς με κορωνοϊό στην Ιταλία, τώρα, είναι εντελώς διαφορετικοί από εκείνους που αρρώστησαν πριν από τρεις ή τέσσερις εβδομάδες». «Πρώτα έφταναν στα έκτακτα περιστατικά ογδόντα άνθρωποι με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ενώ τώρα, οκτώ στους δέκα μπορούν να επιστρέψουν στο σπίτι και να θεραπευθούν εκεί», πρόσθεσε.

«Μοιάζει να είμαστε αντιμέτωποι με μια ασθένεια σαφώς διαφορετική από εκείνη που έθεσε υπό τεράστια πίεση τις υποδομές του ιταλικού συστήματος υγείας, στην αρχή της πανδημίας αυτής», δήλωσε επίσης ο Ρεμούτσι. Εξήγησε, πάντως, ότι δεν ξέρει αν έχει μεταλλαχθεί ο ιός ή αν άλλαξε το ιικό φορτίο του κάθε ασθενή. «Είναι ξεκάθαρο, πάντως, ότι οι άνθρωποι που μολύνονται αυτή την περίοδο, είναι σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση από εκείνους που νόσησαν πριν από δυο μήνες», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments