Διεθνή

Ρωσία φωτιά: Πυρκαγιά σε νοσοκομείο με ασθενείς κορωνοϊού

Ρωσία φωτιά: Πυρκαγιά σε νοσοκομείο με ασθενείς κορωνοϊού
Ρωσία φωτιά: Συναγερμός σήμανε στη Ρωσία ύστερα από φωτιά που εκδηλώθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό. Από το συμβάν έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος.

Ρωσία φωτιά: Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από πυρκαγιά απο εκδηλώθηκε σήμερα σε ένα νοσοκομείο της Μόσχας όπου νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό. Το νοσοκομείο αυτό, στα βορειοδυτικά προάστια της Μόσχας, έχει οριστεί ως ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της ρωσικής πρωτεύουσας για την ασθένεια Covid-19.

Το υπουργείο αντιμετώπισης καταστροφών ανέφερε στο πρακτορείο RIA ότι η φωτιά ξεκίνησε από το δωμάτιο ενός ασθενή, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Η πυρκαγιά έχει πλέον σβήσει. Στη Ρωσία έχουν καταγραφεί μέχρι και σήμερα 198.676 κρούσματα και 1.827 θάνατοι από τον φονικό ιό.

Ακόμη 104 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχεται σε 1.827.

Αυτή την εβδομάδα η Ρωσία ξεπέρασε σε αριθμό κρουσμάτων τη Γαλλία και τη Γερμανία και είναι πια η πέμπτη πλέον πληγείσα χώρα από την covid-19. Οι ρωσικές αρχές εξηγούν ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα οφείλεται στη διεξαγωγή πολλών διαγνωστικών τεστ, με 5,2 εκατομμύρια να έχουν γίνει μέχρι σήμερα, και όχι στη μεγάλη εξάπλωση της επιδημίας στη Ρωσία.

Στόχος των μαζικών τεστ είναι να εντοπιστούν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς με covid-19 ή όσοι νοσούν ελαφρά, οι οποίοι ίσως να μην καταγράφονται σε άλλες χώρες με μικρότερο απολογισμό κρουσμάτων λόγω έλλειψης ελέγχων.

Ωστόσο κάποιοι Ρώσοι αμφισβητούν αυτή την εκδοχή όπως και την ακρίβεια του ποσοστού των θανάτων. Ο Μάικλ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αρμόδιος για θέματα εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων, εκτίμησε χθες ότι “πιθανόν η Ρωσία να ζει μια επιδημία με καθυστέρηση”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments