Τεχνολογία

Οι 5 πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στη Google για έρωτα και σχέσεις

Οι 5 πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στη Google για έρωτα και σχέσεις
Πολλοί είναι εκείνοι που "ρωτούν" την Google για φράσεις ή λέξεις που αφορούν την προσωπική ζωή και δεν τις γνωρίζουν.

Όπως όλα τα πράγματα και οι τάσεις αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου έτσι γίνεται και με το φλερτ και τον έρωτα μεταξύ των ανθρώπων. Νέες ορολογίες εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό μας που αφορούν τις σχέσεις των ανθρώπων αλλά όταν τις ακούμε ή τις διαβάζουμε για πρώτη φορά δεν έχουμε ιδέα περί τίνος πρόκειται. Γνωρίζετε άραγε τι είναι το bread crumbing; ή το ghosting; . Κι όμως υπάρχουν και μάλιστα οι περισσότεροι το έχουν κάνει και το κάνουν. Επίσης, υπάρχουν ερωτήματα που τίθενται και που παραμένουν διαχρονικά όσον αφορά συγκεκριμένου είδους σχέση. Για αυτά ο κόσμος προσέτρεξε να βρει απαντήσεις στην αχανή εγκυκλοπαίδεια της Google η οποία έχει απαντήσεις για όλα. Ακόμη και για τον έρωτα και τις σχέσεις.

Σύμφωνα με έρευνα του Civilised Health υπάρχουν πέντε πιο δημοφιλείς αναζητήσεις στη Google και είναι ερωτήσεις που αφορούν τον έρωτα και τη σχέση,  για τις οποίες οι περισσότεροι έχουν ζήσει τουλάχιστον μια ή και δυο στη ζωή τους.

Η έρευνα ξεκινά με το τι είναι το  ghosting?

Η αναζήτηση του εν λόγου όρου αυξήθηκε κατά 421% στη Google που σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τύποι γυναίκας αλλά και άνδρα που τους αποκαλούμε ghosts. Θεωρείται από τις πιο παραδοσιακές απ’όλες τις σύγχρονες τάσεις γνωριμιών. Είναι η πρακτική που ακολουθεί ένα άτομο να τερματίζει μια σχέση με το να σταματά την επικοινωνία. Δηλαδή δεν απαντούν σε μηνύματα και κλήσεις. Σύμφωνα με ειδικούς αυτό συμβαίνει γιατί τα άτομα αυτά θέλουν να τερματίσουν μια σχέση χωρίς να μπουν σε κάποια αντιπαράθεση με το άλλο πρόσωπο.  Έτσι προτιμούν να γίνουν “φάντασμα” και να εξαφανιστούν.

Η άλλη δημοφιλής ερώτηση της οποία η απάντηση αναζητήθηκε στο Google ήταν τι είναι το bread crumbing;

Η ερώτηση αυτή με την απάντησή της σημείωσε αύξηση 333% στην Google. Αφορά άτομα τα οποία στέλνουν μηνύματα ή σχολιάζουν κάτω από φωτογραφίες ή ποσταρίσματα στα social media ώστε να δείξει στο άτομο που έχει αναρτήσει κάποια φωτογραφία για παράδειγμα ότι το σκέφτεται. Βέβαια αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς γίνεται συνήθως είτε όταν το άτομο έχει χωρίσει πρόσφατα και θέλει να δει αν ακόμη περνάει η “μπογιά” του ή γίνεται από άτομα που ενώ έχουν ήδη κάποια σχέση- ενίοτε και σοβαρή- και απλά θέλουν να έχουν και την εναλλακτική σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Το bread crumbing είναι μια πράξη που το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων το έχει κάνει κάποια στιγμή. Βέβαια επειδή ελοχεύει ο κίνδυνος το άτομο που δέχεται τα μηνύματα και τα σχόλια να έχει όντως ένα πραγματικό ενδιαφέρον προς εκείνο που του τα στέλνει οι ειδικοί λένε ότι αν μέσα σε τρεις φορές όπου έχει γίνει συζήτηση δεν υπάρξει η κουβέντα για συνάντηση τότε καλό είναι να αφήσουμε αυτό το “παιχνίδι” γιατί πολύ απλά αυτός που στέλνει τα μηνύματα δεν έχει κάτι άλλο στο μυαλό του από από του είδους το φλερτ και μόνο.

Η άλλη ερώτηση που αναζητήθηκε αρκετά στη μηχανή αναζήτησης της Google αφορά το gaslighting;

Ο συγκεκριμένος όρος σημείωσε αύξηση 416% στις αναζητήσεις της Google και προέρχεται από την ομώνυμη ταινία “Gaslight”. Πρόκειται για μια αμερικάνικη ταινία της δεκαετίας του 1940, ένα ψυχολογικό θρίλερ στο οποίο ένας άνδρας χειραγωγεί τη γυναίκα του αμφισβητώντας τις σκέψεις και τις δράσεις της μέχρι που την κάνει να νιώθει απολύτως ελεγχόμενη από εκείνον.

Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτή η δεύτερη δημοφιλέστερη ερώτηση δείχνει ότι πολλοί άνθρωποι ζουν σε τοξικές σχέσεις όπου ο ένας προσπαθεί να χειραγωγήσει τον άλλο σύμφωνα με τα δικά το θέλω και τους δικούς του κανόνες που εκείνος ή εκείνη θεωρούν σωστούς. Σύμφωνα με τους ειδικούς αν κάποιος είναι θύμα θα πρέπει μέσα από τη συζήτηση αρχικά να προσπαθήσει να βρει λύση αλλιώς θα πρέπει να σκεφτεί και πάλι τη σχέση στην οποία είναι.

Ακόμη μια δημοφιλής ερώτηση είναι αν θα πρέπει να κάνει κάποιος έρωτα στο πρώτο ραντεβού.

Από τις πλέον διαχρονικές ερωτήσεις η οποία είδε αύξηση 313% στις αναζητήσεις της Google και αφορά το πρώτο ραντεβού. Σίγουρα οι απόψεις σε αυτή την ερώτηση διίστανται μιας και πολλοί είναι εκείνοι -και κυρίως άνδρες- όπου υποστηρίζουν την πρώτη επαφή με το πρώτο ραντεβού αλλά υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μόλις τελειώσει το πρώτο ραντεβού ο καθένας πάει σπίτι του.

Για τους ειδικούς το να κάνεις έρωτα στο πρώτο ραντεβού δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα υπάρξει και σχέση στη συνέχεια. Ωστόσο αυτό που προέχει στο πρώτο ραντεβού είναι εφόσον οδηγηθεί το ζευγάρι στο κρεβάτι να είναι κάτι που το θέλουν και οι δυο και φυσικά η απόφαση στο να υπάρξει έρωτας στο πρώτο ραντεβού έχει να κάνει και με την προσωπικότητα του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Η πέμπτη πιο δημοφιλής ερώτηση που αναζητήθηκε στη Google και αφορά τον έρωτα και τις σχέσεις έχει να κάνει με τη συναδελφικότητα.

Να βγω με τον/τη συνάδελφο ή θα έχει επιπτώσεις στον εργασιακό μου χώρο; Η ερώτηση αυτή αυξήθηκε κατά 281% και αποτελεί ακόμη μια διαχρονική ερώτηση που την απάντησή της αναζητούν. Το γεγονός να θέλει κάποιος/α να βγει με έναν/μια συνάδελφό του παλαιότερα θεωρούνταν και θέμα ταμπού πλέον κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και αυτό αποδεικνύεται και από τις αναζητήσεις στη Google.

Για κάποιους μια τέτοια κίνηση θεωρείται αντιεπαγγελματική με επιπτώσεις στην εργασία και των δυο. Ωστόσο τα σημεία των καιρών δείχνουν ότι η συχνή επαφή μέσα στο εργασιακό περιβάλλον δημιουργούν μεγαλύτερη ασφάλεια για να αναπτυχθεί μια σχέση από το γεγονός να προσπαθήσει κάποιος να κάνει κάποια γνωριμία και στη συνέχεια σχέση με ένα άτομο που γνώρισε σε ένα μπαρ ή στο διαδίκτυο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments