Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: “Μόνο” 70 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: “Μόνο” 70 νεκροί το τελευταίο 24ωρο
Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: Μόλις 70 νεκρούς κατέγραψε η Γαλλία τις τελευταίες 24 ώρες. Αντίστροφη μέτρηση για την άρση των μέτρων.

Γαλλία κορωνοϊός σήμερα: Κατά μόλις 70 αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη Γαλλία, μία ημέρα πριν την έναρξη της σταδιακής άρσης των έκτακτων μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αποφυγή της διασποράς του ιού στη χώρα.  Πλέον, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 26.380.

Την ίδια ώρα, 2.776 ασθενείς παραμένουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), αριθμός μικρότερος κατά 36 σε σχέση με το Σάββατο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 8 Απριλίου, ο αντίστοιχος αριθμός ανερχόταν σε 7.148, ο μεγαλύτερος κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης. Τα αισιόδοξα στοιχεία των τελευταίων ημερών, μάλιστα, έχουν οδηγήσει τις γαλλικές αρχές στην απόφαση της σταδιακής άρσης των έκτακτων μέτρων, αρχής γενομένης από αύριο, Δευτέρα.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, έχει ήδη κάνει γνωστό ότι η χώρα θα άρει σταδιακά το lockdown από αύριο,  Δευτέρα 11 Μαΐου, αλλά ορισμένοι περιορισμοί θα παραμείνουν σε ισχύ στην περιοχή του Παρισιού, όπου εξακολουθούν να σημειώνονται κρούσματα του κορωνοϊού. «Από την Δευτέρα θα χαλαρώσουμε σταδιακά το lockdown που ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου…αλλά η χώρα είναι κομμένη στα δύο με τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται γρηγορότερα σε κάποιες περιοχές και ειδικά στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς, η οποία είναι πυκνοκατοικημένη», είπε ο πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments