Οικονομία

Επιδόματα παράταση: Έως τις 31/5 παρατάθηκαν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και επίδομα στέγασης

Επιδόματα παράταση: Έως τις 31/5 παρατάθηκαν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και επίδομα στέγασης
Επιδόματα παράταση: Μέχρι τις 31 Μαΐου πήραν παράταση το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το επίδομα στέγασης.

Επιδόματα παράταση: Μέχρι τις 31 Μαΐου του 2020, παρατείνεται η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) και του επιδόματος στέγασης, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας.

Στόχος είναι η διευκόλυνση των δικαιούχων, καθώς δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, ύστερα από απόφαση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, παρατείνονται για έναν μήνα οι εγκριτικές αποφάσεις του επιδόματος στέγασης και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, η ισχύς των οποίων έληγε τον Απρίλιο, ενώ για δύο μήνες παρατείνονται οι εγκριτικές αποφάσεις των ανωτέρω προγραμμάτων, η ισχύς των οποίων λήγει τον Μάιο.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2020 παίρνουν παράταση και οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών επιχειρήσεων, φυσικών προσώπων και εκμισθωτών ακινήτων, οι οποίες λήγουν μέσα στο μήνα Μάιο. Αυτό προβλέπεται σε τέσσερις νέες Υπουργικές Αποφάσεις, που επεκτείνουν για τον μήνα Μάιο την ισχύ των μέτρων στήριξης προς τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις, τους εκμισθωτές ακινήτων σε αυτές, καθώς και τους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση τελεί σε αναστολή. Τις αποφάσεις υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments