Ελλάδα

Κορωνοϊός Λέσβος: Κρούσματα σε μετανάστες που εισήλθαν από την Τουρκία

Κορωνοϊός Λέσβος: Κρούσματα σε μετανάστες που εισήλθαν από την Τουρκία
Κορωνοϊός Λέσβος: Δύο κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε μετανάστες στη Λέσβο, οι οποίοι είχαν εισέλθει στη χώρα μας από την Τουρκία.

Κορωνοϊός Λέσβος: Θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν δύο μετανάστες που εισήλθαν στη Λέσβο από την Τουρκία στις 6 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα εντοπίστηκαν στο πλαίσιο δειγματοληπτικού ελέγχου. Διευκρινίζεται ότι τα κρούσματα δεν βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Άλλωστε ήδη, από την 1η Μαρτίου, όσοι μετανάστες εισέρχονται στα ελληνικά νησιά δεν εισάγονται στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, αλλά σε ειδικές δομές καραντίνας. Στην Δυτική Λέσβο η δομή βρίσκεται σε χώρο που νοίκιασε το υπουργείο Μετανάστευσης σε συνεννόηση με το Δήμο Δυτικής Λέσβου, κοντά στην παραλία Ευθαλού, κοντά στον Μόλυβο. Η περιοχή βρίσκεται πολύ μακριά από τη δομή της Μόριας.

Δέκα κρούσματα στη Λάρισα:

Νέα κρούσματα θετικά στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν στον οικισμό της Νέας Σμύρνης μετά από την εξέταση των δειγμάτων από την ιχνηλάτηση που έγινε χθες, Δευτέρα. Στα 73 δείγματα που εξετάστηκαν βρέθηκαν 10 θετικά και αναμένονται κάποια ακόμη, όπως αναφέρει το larissanet.gr, τρία στο σύνολο τους, να εξεταστούν ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Υπενθυμίζεται, ότι δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν την Κυριακή 10 Μαΐου στον ίδιο οικισμό. Πρόκειται για ένα βρέφος τριών μηνών και τη μητέρα του. Το παιδάκι είχε πυρετό και οι γιατροί έλαβαν δείγμα τόσο από το ίδιο όσο και από τη μητέρα του. Τελικά, το βρέφος βρέθηκε θετικό και η μητέρα του οριακά θετική. Μετά και τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, οι γιατροί αποφάσισαν τη διακομιδή μητέρας και παιδιού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου θα τεθούν σε νοσηλεία σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments