Ελλάδα

Κορωνοϊός Τσιόδρας: Όσα ισχύουν για τα φάρμακα και τα εμβόλια που δοκιμάζονται

Κορωνοϊός Τσιόδρας: Όσα ισχύουν για τα φάρμακα και τα εμβόλια που δοκιμάζονται
Κορωνοϊός Τσίοδρας: Στα υπό δοκιμή φάρμακα και εμβόλια κατά του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Κορωνοϊός Τσίοδρας: Στη χρήση των υπό δοκιμή φαρμακευτικών ουσιών αλλά και των εμβολίων που ελέγχονται για την αποτελεσματικότητά τους έναντι του κορωνοϊού αναφέρθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Μιλώντας για την εξάπλωση του φονικού ιού στην Ελλάδα, και αναφερόμενος ειδικότερα στη χρήση της φαρμακευτικής ουσίας ρεμδεσιβίρη, ο κ. Τσιόδρας είπε: «Η αξιολόγηση του φαρμάκου της ρεμδεσιβίρης θα γίνεται υπό αυστηρό ιατρικό έλεγχο και η χορήγησή του θα γίνεται μόνο από τα νοσοκομεία».

Επίσης, σημείωσε ότι «ομάδα έξι νοσοκομείων του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ένα τριπλό σχήμα φαρμάκων έναντι ελαφρών και μετρίων κρουσμάτων του ιού, το οποίο φέρνει αισιόδοξα μηνύματα». Ωστόσο, όπως είπε “το εν λόγω σχήμα δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί σε περιστατικά ασθενών που παρουσιάζουν σοβαρότερα συμπτώματα του κορωνοϊού“. Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τα εμβόλια, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι ήδη οκτώ συνολικά υποψήφια εμβόλια βρίσκονται σε διαδικασία τακτικού διαγνωστικού ελέγχου.

Στα 18 τα νέα κρούσματα – 152 οι νεκροί:

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού και τους νεκρούς στη χώρα μας ανακοίνωσαν όπως κάθε απόγευμα οι αρμόδιες αρχές. Οι νοσούντες που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.744 σύμφωνα και με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Επίσης, οι θάνατοι αυξήθηκαν στους 152.

Από τα συνολικά κρούσματα, 608 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.308 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Έντεκα είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 88 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments