Διεθνή

Τουρκία κορωνοϊός σήμερα: 53 νεκροί – 1.704 κρούσματα σε 24 ώρες

Τουρκία κορωνοϊός σήμερα: 53 νεκροί – 1.704 κρούσματα σε 24 ώρες
Τουρκία κορωνοϊός σήμερα: Ακόμη 53 νεκρούς από κορωνοϊό θρηνεί η Τουρκία, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα να φτάνει τους 3.894.

Τουρκία κορωνοϊός σήμερα: Συνεχίζει να “χτυπά” τη γειτονική Τουρκία ο κορωνοϊός, με τον αριθμό των νεκρών και των κρουσμάτων να παρουσιάζει αύξηση. Το τελευταίο 24ωρο στη χώρα καταγράφηκαν 53 νέοι θάνατοι από τον φονικό ιό, ενώ επιβεβαιώθηκαν και ακόμη 1.704 νέα κρούσματα.

Συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία του Anadolu, οι νεκροί υπολογίζονται σε 3.894 και τα κρούσματα ανέρχονται σε 141.415, αντίστοιχα.

Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει φτάνουν τους 98.889 καθώς τις τελευταίες 24 ώρες άλλοι 3.109 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν. Αξίζει να σημειωθεί πως χτες, ο πρόεδρος της γείτονας χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε πως από το Σάββατο θα μπει νέο «λουκέτο» διάρκειας τεσσάρων ημερών σε τουρκικές πόλεις, που θα επεκτείνεται δηλαδή μέχρι και την Τρίτη 19 Μαΐου. Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε γνωστό πως θα «χαλαρώσουν» σταδιακά οι μετακινήσεις σε εννέα τουρκικές πόλεις (Άδανα, Ντιγιαρμπακίρ, Μαρντίν, Τραπεζούντα, Κοτύωρα, Ντενιζλί, Καχραμανμάρας, Ραιδεστό και Σανλιούρφα).

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε πως θα επιβληθεί καραντίνα που θα αρχίσει από το Σάββατο 16 Μαΐου και θα λήξει μετά την Τρίτη 19 Μαΐου, που είναι εθνική εορτή στη χώρα. Ο Ερντογάν έχει επιβάλει καραντίνα σε μεγάλες πόλεις τα τελευταία τέσσερα Σαββατοκύριακα, καθώς και στις εθνικές αργίες για να επιβραδύνει τη διάδοση του ιού.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μεταξύ των πόλεων έχουν αρθεί σε εννέα ακόμη πόλεις, καθώς η Τουρκία χαλαρώνει σταδιακά τα μέτρα που έχει λάβει κατά του φονικού ιού. Σημειώνεται, πως οι περιορισμοί στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις, την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη, παραμένουν σε ισχύ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments