Αθλητισμός

Ιταλία πρωτάθλημα: Σέντρα στις 13 Ιουνίου στη Serie A

Ιταλία πρωτάθλημα: Σέντρα στις 13 Ιουνίου στη Serie A
Ιταλία πρωτάθλημα: Την επανεκκίνηση του ιταλικού ποδοσφαίρου όρισε η Serie A για τις 13 Ιουνίου.

Ιταλία πρωτάθλημα: Τα “χέρια” για την επανέναρξη του ιταλικού πρωταθλήματος έδωσαν η Serie A και οι υγειονομικές Αρχές της χώρας σε συνάντηση που είχαν σήμερα.  Μετά την συμφωνία στο πρωτόκολλο υγείας για τον κορωνοϊο που παρουσίασε η πλευρά της Λίγκας, η επιτροπή όρισε την επιστροφή στη δράση για τις 13 Ιουνίου, με τις ομάδες να μπαίνουν από την προσεχή Δευτέρα 18 Μαΐου σε ρυθμούς ομαδικών προπονήσεων.

Πλέον, απομένει η τελική έγκριση της κυβέρνησης για να κηρυχθεί και επίσημα η συνέχιση της αγωνιστικής περιόδου.

Ωστόσο, σε ότι έχει να κάνει με τις λεπτομέρειες του πρωτοκόλλου, δεν θα ακολουθηθεί τελικά το μοντέλο της Bundesliga κι έτσι σε περίπτωση κρούσματος εντός ομάδας το προσεχές διάστημα, προβλέπεται καραντίνα για 14 μέρες σε όλη την ομάδα κι όχι μεμονωμένα στο άτομο που διαγνώσθηκε θετικό. Εύλογα, κάτι τέτοιο μπορεί να τινάξει στον αέρα το πρωτάθλημα στο πιο αρνητικό σενάριο.

Υπενθυμίζεται, πως το γερμανικό πρωτάθλημα είναι το πρώτο, από τα μεγάλα, που θα επιστρέψει στη δράση μετά το «λουκέτο» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.  Όπως έχει ανακοινωθεί, η δράση στα γήπεδα της Bundesliga θα αρχίσει στις 16 Μαΐου με τα παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής. Μάλιστα στο μενού του Σαββάτου υπάρχει και το μεγάλο ντέρμπι του Ρουρ ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Σάλκε. Δεν θα υπάρξει παιχνίδι την Παρασκευή 15 Μαΐου, ενώ η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 17 Μαΐου με τον αγώνα της Βέρντερ με την Λεβερκούζεν, καθώς η ομάδα της Βρέμης μπόρεσε να επιστρέψει τελευταία στις προπονήσεις.

Η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί 27 και 28 Ιουνίου. Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα αρχίσει και η δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 16 Μαΐου:

  • Μπορούσια Ντόρτμουντ – Σάλκε 16:30
  • Λειψία – Φράιμπουργκ 16:30
  • Χόφενχαϊμ – Χέρτα Βερολίνου 16:30
  • Φορτούνα Ντίσελντορφ – Πάντερμπορν 16:30
  • Άουγκσμπουργκ – Βόλφσμπουργκ 16:30
  • Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Γκλάντμπαχ 19:30

Κυριακή 17 Μαΐου:

  • Κολωνία – Μάιντς 16:30
  • Ουνιόν Βερολίνου – Μπάγερν Μονάχου 18:00

Δευτέρα 18 Μαΐου:

  • Βέρντερ Βρέμης – Μπάγερ Λεβερκούζεν 21:30

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments