Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 156 οι νεκροί – Πέθανε 62χρονος

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 156 οι νεκροί – Πέθανε 62χρονος
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 156 ανέβηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα αφού πέθανε 62χρονος, ο οποίος βρισκόταν σε ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στους 156 ανέβηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα αφού πέθανε 62χρονος, ο οποίος βρισκόταν σε ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό. Νωρίτερα, είχαν ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας τρία θύματα το τελευταίο 24ωρο, όμως ο 62χρονος που είχε υποκείμενο νόσημα δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή. Τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 16, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.760.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα πριν τον θάνατο του 62χρονου:

«Ανακοινώνονται 16 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 10 ανήκουν σε γνωστές συρροές κρουσμάτων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.760, εκ των οποίων το 55.4% αφορά άνδρες. Από αυτά, 610 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.402 (50.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

28 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών. 10 (35.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 96.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 88 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 155 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 41 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 112.042 κλινικά δείγματα».

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα είχε σημάνει κατά λάθος συναγερμός στον Ευαγγελισμό. Η ΕΡΤ μετέδωσε ότι τέθηκαν 96 γιατροί και νοσηλευτές σε καραντίνα σήμερα, κάτι το οποίο δεν ίσχυε. Αυτό το επιβεβαίωσε και η ίδια η ΕΡΤ αργότερα, η οποία ήταν αυτή που μετέδωσε τη συγκεκριμένη (λανθασμένη τελικά) είδηση. Όπως έγινε γνωστό, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ εξήγησε πως έλαβε ένα έγγραφο το οποίο κατέγραφε συνολικά πόσοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν μπει σε καραντίνα από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού έως και σήμερα κι όχι μόνο για τη σημερινή μέρα.

evaggelismos2-1200x801

Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Το πρωί είχε προηγηθεί αναστάτωση στο Ελπίς αφού, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, νοσούν 4 νοσοκομειακοί. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της, Μιχάλης Γιαννάκος αυτή τη στιγμή νοσούν 4 νοσοκομειακοί υπάλληλοι, ενώ οι εργαζόμενοι ζητούν το νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα και να σταματήσει να εφημερεύει. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πριν από μια εβδομάδα εισήχθη ασθενής ως ύποπτο κρούσμα στη Β’παθολογική. Από το τεστ που του έγινε βγήκαν αρνητικά τα αποτελέσματα. Ο συγκεκριμένος ασθενής μεταφέρθηκε στη Β’χειρουργική όπου νοσηλεύονται παθολογικά περιστατικά. Μετά από τρεις ημέρες ο ασθενής εμφάνισε συμπτώματα του κορωνοϊού και στο τεστ που του έγινε τα αποτελέσματα βγήκαν θετικά. «Αμέσως η κλινική μπήκε σε καραντίνα αλλά και 25 συνάδελφοι.

Από τα τεστ που έγιναν νοσούν δυο ασθενείς, δυο γιατροί και μια νοσηλεύτρια. Ωστόσο, σήμερα έσκασε και άλλο περιστατικό στην καρδιολογική κλινική με μια γιατρό ασθενή που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό» λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος και επισημαίνει: «Η κλινική μπαίνει σε καραντίνα και θα ληφθούν δείγματα από το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να μπει σε καραντίνα και να σταματήσει να εφημερεύει. Να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και μέχρι τώρα νοσούν 4 συνάδελφοι, ενώ οι θετικοί στον κορωνοϊό ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments