Διεθνή

Σουηδία κορωνοϊός: 147 νεκροί – 637 κρούσματα σε 24 ώρες

Σουηδία κορωνοϊός: 147 νεκροί – 637 κρούσματα σε 24 ώρες
Σουηδία κορωνοϊός: Ακόμη 147 Σουηδοί έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό, με τη χώρα να μετρά πλέον 3.460 θανάτους.

Σουηδία κορωνοϊός: «Καταρρέει» το σουηδικό μοντέλο για τον κορωνοϊό καθώς η χώρα κατέγραψε σήμερα τον υψηλότερο αριθμό θανάτων κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων. Συγκεκριμένα, 147 Σουηδοί έφυγαν από τη ζωή έχοντας νικηθεί από τον φονικό ιό. Έτσι, η Σουηδία που ακολούθησε το δικό της μοντέλο και δεν επέβαλε το αυστηρό lockdown που παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη, καταγράφει πλέον 3.460 θανάτους.

Η χώρα έχει επίσης 637 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού, φτάνοντας συνολικά τα 27.909 κρούσματα.

Το υψηλότερο θλιβερό ρεκόρ ήταν την 21η Απριλίου όταν 185 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό σε ένα 24ωρο. Την περασμένη εβδομάδα, οι θάνατοι από κορωνοϊό στη σκανδιναβική χώρα είχαν μειωθεί. Συγκεκριμένα, στις 10 Μαΐου, η χώρα ανέφερε μόνο 5 νέους θανάτους και 348 νέα κρούσματα, αλλά τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά ήταν βραχύβια καθώς οι περιπτώσεις τους άρχισαν να αυξάνονται ξανά.

Εν τω μεταξύ, ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Αντερς Τέγκνελ, και «εγκέφαλος» της ριψοκίνδυνης στρατηγικής περί «ανοσίας της αγέλης» στην πατρίδα του, έχει δηλώσει ότι, πιθανόν υπήρχαν από τον Νοέμβριο του 2019 μεμονωμένα κρούσματα στη σκανδιναβική χώρα. «Πιθανόν υπήρχαν μεμονωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Σουηδία ήδη από το Νοέμβριο του 2019», έχει πει χαρακτηριστικά. Ο ίδιος μάλιστα έχει παραδεχτεί ότι η χώρα του αυτή τη στιγμή δεν διενεργεί μελέτη για τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων.

Όπως επισημαίνει ο επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ: «Δεν υπήρχε καμία εξάπλωση του ιού εκτός της κινεζικής πόλης Ουχάν μέχρι να την εντοπίσουμε στην Ευρώπη. Αλλά νομίζω ότι θα μπορούσατε να βρείτε μεμονωμένα κρούσματα ταξιδιωτών της Ουχάν που βρίσκονταν εδώ τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Αυτό δεν ακούγεται καθόλου παράξενο, αλλά μάλλον πολύ φυσικό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments