Άποψη

Τι θα γινόταν αν ο Άκης Σκέρτσος…

Τι θα γινόταν αν ο Άκης Σκέρτσος…
Στην παρέμβαση για την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας στην δίκη Τοπαλούδη που έγινε από τον Άκη Σκέρτσο στέκεται στο σημερινό blog του στο pagenews.gr ο Σπύρος Γκουτζάνης, ο οποίος διερωτάται τι θα γινόταν αν αυτό είχε συμβεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Τι θα γινόταν αν ενώ ακόμη είναι σε εξέλιξη μία δίκη και πριν εκδοθεί η απόφαση παρενέβαινε ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ με δημόσια τοποθέτηση εναντίον του εισαγγελέα της έδρας; Αν ήταν ο Πολάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητούσε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, γιατί ως γνωστόν ο Πολάκης είναι ο καθρέπτης του -ο Άδωνης προφανώς δεν είναι ο δικός του καθρέπτης παρότι αντιπρόεδρος. Μαζί του θα ζητούσαν την παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όλα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και οι περιώνυμοι δημοσιογράφοι που για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν σήκωναν μύγα στο σπαθί τους.

Αν την παρέμβαση είχε κάνει κάποιος συνδεόμενος άμεσα με τον πρωθυπουργό, πχ Λιάκος, Φλαμπουράρης κλπ, τότε σύσσωμος ο αντιΣΥΡΙΖΑ τύπος θα απαιτούσε από την κυβέρνηση Τσίπρα να ζητήσει άσυλο από τον Μαδούρο στην Βενεζουέλα. Το τι παραβίαση της διάκριση των εξουσιών θα ακούγαμε και θα διαβάζαμε, τι προσβολή και απαξίωση των θεσμών, ίσως και για θεσμική εκτροπή. Χώρια οι αναλύσεις για την αλαζονεία των “προσωρινών ενοικιαστών της εξουσίας” κλπ. Μόλις πρόσφατα εγκάλεσαν τον Αλέξη Τσίπρα για άρθρο του πρώην συνεργάτη του, και δημοσιογράφου Θανάση Καρτερού. Φυσικά οι 64 και διάφοροι άλλοι καθηγητάδες και διανοούμενοι φίλοι του Βενιζέλου θα έβγαιναν στα κεραμίδια και θα έγραφαν βαρυσήμαντες επιστολές. 

Ευτυχώς όμως τώρα στην κυβέρνηση δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το επιτελικό κράτος των αρίστων.

Η παρέμβαση για την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας στην δίκη Τοπαλούδη δεν έγινε από κανέναν “συριζομαδουραίο”, την έκανε ένας από τους άριστους που έχει στο πλευρό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πολλά υποσχόμενος, Άκης Σκέρτσος. Με δεικτικό και αυστηρό τρόπο ο κ. Σκέρτσος απευθύνθηκε προς την εισαγγελέα της έδρας με την ανάρτησή του στο fb: “Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή». Άλλο η ενσυναίσθηση, αναγκαίο στοιχείο για μια ισορροπημένη δικαστική κρίση, και άλλο η ταύτιση. Η εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου προϋποθέτει δικαστικούς λειτουργούς που αποφεύγουν τις συναισθηματικές ταυτίσεις ακόμη και με τα θύματα των πιο ειδεχθών εγκλημάτων. Ακριβώς διότι δεν πρέπει να αφήνουν καμία χαραμάδα αμφιβολίας ότι κρίνουν με βάση προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες ή με το κατά που δείχνει το «κοινό περί δικαίου αίσθημα». Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε άλλωστε σημαντική ανασφάλεια δικαίου”.

Ο κ. Σκέρτσος δεν περιορίζεται να εκφράσει μία άποψη για το αν είναι σωστή ή όχι μία αγόρευση ή μία απόφαση -αν και ούτε αυτό θα ήταν δόκιμο από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ-, αλλά δίνει κατευθύνσεις σε έμπειρους δικαστικούς για το πώς θα ασκούν το λειτούργημά τους. Θα περίμενε κανείς πριν αναλάβει να έχει μακρά θητεία στον χώρο της δικαιοσύνης ή έστω να έχει σπουδάσει το αντικείμενο. Αλλά όχι δεν τα χρειάζεται αυτά. Τι έχει σπουδάσει ο κ. Σκέρτος; Δημοσιογραφία και ΜΜΕ και μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτική διαχείριση και το lobbying.

Πρόσφατα δήλωσε πόσο του αρέσει το House of Cards, το οποίο δείχνει παραστατικά την πιο απεχθή και δη παρασκηνιακή εκδοχή της πολτικής, ταυτισμένη με την διαφθορά. 

Πριν από μερικές ημέρες ο κ. Σκέρτσος αναφέρθηκε στο αποσυρθέν από την Πολιτική Γραμματεία σποτάκι με τον Λούλη, υποστηρίζοντας ότι “η αντίδραση στον σεξισμό είναι “προσπάθεια πολιτικοποίησης” και ο φεμινισμός “identity politics” που δεν ταιριάζει με το πνεύμα της εποχής”. Είναι προφανές ότι αφού του έδωσε το βήμα για να παρουσιάσει το σχέδιο γέφυρα για την έξοδο από την κρίση ο Κυριάκος Μητσοτάκης και του έκαναν τις σχετικές αγιογραφίες τα σιτιζόμενα ΜΜΕ ο κ. Σκέρτσος βλέπει τις μετοχές του ανεβασμένες. Μόνο που ότι κάνει απηχεί ευθέως στον πρωθυπουργό μιάς και όπως λέει και ο τίτλος του είναι υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments