Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Για πρώτη φορά πλάσμα με αντισώματα σε ασθενείς

Κορωνοϊός Ελλάδα: Για πρώτη φορά πλάσμα με αντισώματα σε ασθενείς
Κορωνοϊός Ελλάδα: Θετικά νέα από το μέτωπο του κορωνοϊού. Για πρώτη φορά χορηγήθηκε πλάσμα με αντισώματα σε ασθενείς στην Ελλάδα.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Θετικά είναι τα νέα για τη μάχη με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά χορηγήθηκε πλάσμα με αντισώματα σε ασθενείς στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Ευαγγελισμός» έγινε για πρώτη φορά σε σοβαρά νοσούντες ασθενείς από την ασθένεια Covid-19 η χορήγηση πλάσματος με αντισώματα του ιού. Πρόκειται για δύο ασθενείς στους οποίους θα γίνει χορήγηση πλάσματος ανά μια ημέρα – συνολικά θα λάβουν τρεις δόσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών σε περίπου 15 ημέρες θα υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις για την κλινική τους εικόνα και την αποτελεσματικότητα αυτής της μορφής ανοσοθεραπείας. Να σημειώσουμε ότι είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής των κατάλληλων δοτών (αυτών που έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19 και έχουν ικανοποιητικό αριθμό αντισωμάτων) ώστε περισσότεροι νοσηλευόμενοι στο άμεσο μέλλον να υποβληθούν σε εγχύσεις πλάσματος.

Ένας από τους δότες αντισωμάτων ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας

Να θυμίσουμε ότι χθες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Κέλλας, που είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό, έγινε δότης αντισωμάτων. Ως εθελοντής αιμοδότης στο παρελθόν πλέον είναι και εθελοντής δότης αντισωμάτων για την έρευνα και την αντιμετώπιση του COVID-19. «Από τη στιγμή που μπορώ να προσφέρω με σκοπό να σωθούν συνάνθρωποί μου, θεώρησα ότι είναι πράξη αλληλεγγύης και ότι είναι υποχρέωσή μου. Ήρθα σε επικοινωνία με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημόπουλο, ο οποίος είναι επικεφαλής όλης αυτής της έρευνας με τα αντισώματα και έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεσή του. Ήμουν αιμοδότης όλα αυτά τα χρόνια οπότε ήθελα πολύ να το κάνω. Προτρέπω όλους όσους πέρασαν τη νόσο και εφόσον περάσουν τον απαραίτητο έλεγχο που χρειάζεται να δώσουν αντισώματα διότι είναι μια διαδικασία ακίνδυνη και καθόλου χρονοβόρα. Αν αποδειχτεί ότι είναι σωτήρια αυτή η έρευνα ακόμα καλύτερα για όλους μας» δήλωσε στο protothema.gr ο Χρήστος Κέλλας.

«Όταν νόσησα αρχικά είχα μια αδιαθεσία και υποψιασμένος πήγα κι έκανα το τεστ όπου βγήκε θετικό. Επί τρεις ημέρες ήμουν σε καραντίνα στο σπίτι μαζί με την οικογένειά μου και στη συνέχεια χρειάστηκε να νοσηλευτώ διότι ο πυρετός ήταν υψηλός . Έμεινα 15 ολόκληρες μέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Αυτό που φοβόμουνα ήταν ο φόβος, τον οποίο κατάφερα να υπερνικήσω γιατί δεν είχα φαινόμενα δύσπνοιας, είχα εμπιστοσύνη στους γιατρούς και στον Θεό» τόνισε ο κ. Κέλλας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments