Ελλάδα

Κορωνοϊός έρευνα: Τέσσερις μελέτες για τον ιό που θα γίνουν το επόμενο διάστημα

Κορωνοϊός έρευνα: Τέσσερις μελέτες για τον ιό που θα γίνουν το επόμενο διάστημα
Κορωνοϊός έρευνα: Ο Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι θα γίνουν τέσσερις μελέτες για τον ιό το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κορωνοϊός έρευνα: Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, στη σημερινή ενημέρωσή του, έκανε ειδική αναφορά σε τέσσερις μελέτες που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Επίσης, απάντησε και σε ερωτήσεις σε σχέση με τις τοποθετήσεις του ΠΟΥ για τον κορωνοϊό.

Οι μελέτες που θα γίνουν στην Ελλάδα έχουν να κάνουν με τα εξής:

  • Προοπτική πληθυσμιακή μελέτη αντισωμάτων, που θα αναδείξει ποσοστό ασθενών που πέρασαν τον ιό και έχουν αντισώματα
  • Eπιδημιολογική μελέτη σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, όπου θα γίνει έλεγχος δειγμάτων από αιμοδότες και θα προκύψουν στοιχεία για ανοσία
  • Επαναλαμβανόμενη οροεπιδημιολογική μελέτη από εναπομείναντες ορούς
  • Στην Περιφέρεια Κρήτης, ξεκινά μελέτη για την ανοσία από τον κορωνοϊό

Οι νοσούντες -όπως φαίνεται και στο infographic– που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 10, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 2.770. Επίσης, οι θάνατοι αυξήθηκαν στους 156 καθώς ένας συμπολίτης μας έφυγε από τη ζωή έχοντας νικηθεί από τον φονικό ιό. Ο 62χρονος, που είχε υποκείμενο νόσημα, δεν άντεξε και έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Τετάρτης. Νοσηλευόταν σε ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό.

«Όταν ένας ιός όπως αυτός εμφανίζεται για πρώτη φορά και δεν υπάρχει ανοσία στον πληθυσμό, ούτε αποτελεσματικό για την ώρα εμβόλιο, είναι δύσκολο να προβλέψεις για πόσο θα υπάρχει. Ακόμα μαθαίνουμε για το πλήρες κλινικό εύρος των εκδηλώσεών του πέραν της κλινικής πνευμονίας. Άρα εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη να τον περιορίσουμε. Το ότι όλοι μαζί δεν τον αφήσαμε να κάνει την ανεξέλεγκτή του διαδρομή, δεν σημαίνει ότι τον εξαφανίσαμε. Ο ιός θα εξακολουθεί να υπάρχει, ίσως και μετά το εμβόλιο. Η ιλαρά εξακολουθεί να υπάρχει», προειδοποίησε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως ο ιός δεν αποκλείεται να γίνει ενδημικός, δηλαδή να συνεχίσει να υπάρχει χωρίς να έχει εισαχθεί στην χώρα. Σημειώνεται πως ο ΠΟΥ έχει τονίσει πως ίσως ο ιός να μην φύγει ποτέ από τη ζωή μας.

infographic14052020

Δείτε τι απάντησαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου στους δημοσιογράφους

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments