Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: 89 νέοι θάνατοι στη χώρα – Στους 7.723 συνολικά οι νεκροί

Γερμανία κορωνοϊός: 89 νέοι θάνατοι στη χώρα – Στους 7.723 συνολικά οι νεκροί
Γερμανία κορωνοϊός: Μειωμένος εμφανίζεται ο αριθμός των νεκρών σε σύγκριση με αυτόν της προηγούμενης ημέρας, ωστόσο ο αριθμός των κρουσμάτων καταγράφει αύξηση.

Γερμανία κορωνοϊός: Τόσο τα κρούσματα, όσο και οι νεκροί συνεχίζουν να αυξάνονται στη Γερμανία καθώς σημειώθηκαν ακόμη 89 θάνατοι το τελευταίο 24ωρό στη χώρα, ενώ ο συνολικός απολογισμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον φονικό ιό ανέρχονται στους 7.723. Επίσης καταγράφηκαν 933 κρούσματα μόλυνσης από τη νόσο, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 172.239, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των νεκρών είναι σχετικά μειωμένος σε σύγκριση με αυτόν που καταγραφόταν χθες  (101), αλλά αντίθετα ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης καταγράφει αύξηση σε σύγκριση με αυτά που επιβεβαιώθηκαν την προηγουμένη ημέρα (798).

Υπενθυμίζεται ότι στη Γαλλία οι νεκροί ξεπέρασαν τους 27.000 λόγω του κορωνοϊού με 83 επιπλέον θανάτους να καταγράφονται το τελευταίο εικοσιτετράωρο, με τον ρυθμό αύξησης να επιβραδύνεται (0,3%) μετά από μια επιτάχυνση τις προηγούμενες τρεις μέρες. Ο αριθμός των ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας συνεχίζει να μειώνεται, σύμφωνα με τα δεδομένα της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας. Ο φονικός ιός έχει προκαλέσει το θάνατο σε τουλάχιστον 27.074 ανθρώπους από την 1η Μαρτίου, αλλά η πίεση στις ΜΕΘ, μονάδες εντατικής θεραπείας, συνεχίζει να μειώνεται, με λιγότερους από 2.500 ασθενείς (2.428) για πρώτη φορά μετά τις 24 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από την έναρξη της πανδημίας, 17.101 ασθενείς πέθαναν σε νοσοκομεία. Από την έναρξη της πανδημίας, 97.424 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί, εκ των οποίων 58.673 πήραν εξιτήριο έχοντας θεραπευτεί. Παράλληλα τα κρούσματα αυξήθηκαν σε μικρό ρυθμό (0,4%) φτάνοντας τα 140.374.

Ανοίγει σταδιακά τα σύνορά της η Γερμανία με τις γειτονικές χώρες:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments