Οικονομία

Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών κυκλοφορία: Οι μεταφορές δεν θα επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς πριν το 2023

Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών κυκλοφορία: Οι μεταφορές δεν θα επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς πριν το 2023
Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών κυκλοφορία: Ο Οργανισμός εκτιμά ότι η επιβατική κίνηση θα είναι χαμηλότερη κατά 24% του επιπέδου του 2019.

Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών κυκλοφορία: Η IATA εκτίμησε ότι οι αεροπορικές μεταφορές δεν αναμένεται να επανέλθουν στο επίπεδο κυκλοφορίας τους πριν από το 2023 με μια επαναλειτουργία πρώτα στις εσωτερικές συνδέσεις το καλοκαίρι, την οποία θα ακολουθήσει μια πολύ πιο αργή επαναλειτουργία της διεθνούς κυκλοφορίας. Παράλληλα όπως αναφέρει το protothema.gr, το 2021 ο οργανισμός που αριθμεί 290 αεροπορικές εταιρείες μέλη του, εκτιμά ότι η επιβατική κίνηση (μετριέται με τον δείκτη RPK /Revenue passenger per kilometre που αντιπροσωπεύει τα έσοδα ανά χιλιομετρικό επιβάτη), θα είναι χαμηλότερη κατά 24% του επιπέδου του 2019.

Ακόμη, ο οργανισμός τονίζει ότι η ανάκαμψη εξαρτάται από την ταχύτητα με την οποία θα ανοίξουν τα σύνορα και από τον ρυθμό της παγκόσμιας ανάπτυξης και ο αντίκτυπος στο τμήμα των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων «θα είναι πολύ πιο σοβαρός και θα διαρκέσει περισσότερο»

Η Iata προβλέπει ότι η κυκλοφορία σε RPK (ανά χιλιομετρικό επιβάτη) θα μειωθεί κατά 34% το 2021, στο πλαίσιο ενός πιο απαισιόδοξου σεναρίου, όπου οι περιορισμοί της κυκλοφορίας θα συνεχιστούν το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η Iata, το 58% των ερωτηθέντων επιβατών θα περιόριζε αρχικά τις μετακινήσεις του σε διαμονές στη χώρα του. «Αυτό καθιστά τα κοινά μέτρα υγειονομικής ασφάλειας για το αεροπορικό ταξίδι ακόμη πιο σημαντικά», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Iata Αλεξάντρ ντε Ζινιάκ, φοβούμενος τον αντίκτυπο μονομερών μέτρων, ενώ πραγματοποιούνται συζητήσεις σε διεθνές επίπεδο για τον καθορισμό ορισμένου αριθμού μέτρων ελέγχου και κοινών υγειονομικών μέτρων.

Η Iata τάσσεται υπέρ της χρήσης μάσκας και του ελέγχου της θερμοκρασίας των επιβατών καθώς και  ανοσοποιητικά διαβατήρια ή διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοιό, διαθέσιμα σε μεγάλη κλίμακα.

Ωστόσο ο οργανισμός είναι  εντελώς αντίθετος με τα μέτρα καραντίνας των επιβατών κατά την άφιξη. Σύμφωνα με την IATA, «το 69% των ταξιδιωτών φέρεται να αρνείται να ταξιδέψει σε περίπτωση που τεθεί σε καραντίνα 14 ημερών», σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε σε επιβάτες. Στην Ισπανία, όσοι φθάνουν από το εξωτερικό θα τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών από την Παρασκευή και καθόλη τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments