Ελλάδα

Δίκη Τοπαλούδη: Ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της 19χρονης

Δίκη Τοπαλούδη: Ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της 19χρονης
Δίκη Τοπαλούδη: Η απόφαση για ενοχή προκάλεσε το χειροκρότημα του ακροατηρίου - Εν αναμονή των ποινών που θα επιβληθούν στους δύο κατηγορουμένους. Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό ζήτησε η εισαγγελέας.

Δίκη Τοπαλούδη: Tο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την ομόφωνη ενοχή των δυο κατηγορουμένων, για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ωστόσο αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές που θα τους επιβληθούν. Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορούμενους για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης πρότεινε η εισαγγελέας.

«Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη», είπε και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν». Η απόφαση για ενοχή προκάλεσε τα χειροκροτήματα μελών του ακροατηρίου. Παράλληλα είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει την ενοχή των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορουμένου του. Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα χειροκροτήθηκε από μέλη του ακροατηρίου. Οι δυο κατηγορούμενοι δεν αντέδρασαν στην απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή τους, η οποία συνεπάγεται για αυτούς – σε περίπτωση που δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά – ισόβια κάθειρξη.

Παράλληλα οι ίδιοι ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει βιασμός και αποδίδουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για τη σκληρή κακοποίηση με γροθιές, χτυπήματα με ένα ηλεκτρικό σίδερο και μαχαιριές που δέχθηκε η φοιτήτρια λίγο πριν βρεθεί στη θάλασσα. Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι ρίχνουν, επίσης, την ευθύνη ο ένας στον άλλον και για την κατακρήμνιση της λιπόθυμης φοιτήτριας στα βράχια. Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή από το δικαστήριο, οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Τι έγινε χθες

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ημέρα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ δευτερολόγησε και η εισαγγελέας της έδρας, Αριστοτελία Δόγκα. Η ίδια θέλησε να απαντήσει στις επικρίσεις του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Δημήτρη Βερβεσού, ενώ νωρίτερα είχε κάνει λόγο για εισβολή συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αίθουσα του δικαστηρίου και για «πογκρόμ Βερβεσού». «Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη τους. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες;

Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», είπε η εισαγγελέας τονίζοντας στην δευτερολογία της ότι σέβεται το δικηγορικό λειτούργημα. Σε διακοπή της δίκης για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη προχώρησε νωρίτερα μέσα στην ημέρα η πρόεδρος της έδρας του δικαστηρίου, μετά την παρέμβαση του συμβούλου του ΔΣΑ, Γιώργου Κλεφτοδήμου. Σε συνέχεια της διαμαρτυρίας του ΔΣΑ, ο οποίος με έγγραφό του ζήτησε την πειθαρχική δίωξη της εισαγγελέως για όσα είπε στην αγόρευσή της, ο κ. Κλεφτοδήμος ζήτησε τον λόγο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί -όπως υποστήριξε- εκ μέρους όλων των δικηγόρων για τις αποστροφές της εισαγγελέως σε βάρος των συνηγόρων υπεράσπισης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments